Задържаха четирима за незаконна сделка с оръжие

Четирима души са задържани при акция на Специализираната прокуратура, проведена на територията на областите Стара Загора и Кърджали.

В операцията са участвали служители на ГДБОП, техни колеги от Стара Загора и Кърджали, както и служители от областните дирекции.

Трима от арестуваните са задържани в момент на извършване на незаконна сделка с оръжие. Това са продавачът - 43-годишен криминално проявен от град Крън, купувачът - 33-годишен мъж от Кърджали, който е известен на полицията и осъждан и посредникът при сделката - 28-годишен мъж, също регистриран в полицията. Спецполицаите са иззели седем автомата „Калашников".

При последвалото претърсване на три адреса в Стара Загора и Кърджали са иззети още големи суми пари, множество телефони и СИМ-карти.

В хода на разследването е задържан и четвърти човек, съпричастен към установената незаконна дейност. Това е 39-годишен мъж, криминално проявен и осъждан от гр. Крън. В жилището му е открита оборудвана оръжейна работилница за преработване на газови оръжия в бойни. Иззети са два газови пистолета със заличени номера, преработени в бойни, пълнител с 14 патрона и заглушител.

С постановление на Специализираната прокуратура на четиримата е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража" за 72 часа, образувано е и досъдебно производство. Действията по разследването продължават.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини