Корман Исмаилов адвокатства на Турция, Милко Багдасаров и Неджми Али против

Корман Исмаилов от Центъра “Свобода и Достойнство” заяви, че само Турция може да спаси икономиката на Кърджалийска област. Той даде за пример инвестицията в предприятието за стъкларски изделия “Шише джам” в Северна България. Според Исмаилов инвестиции от Турция могат да дойдат в региона само, ако има сериозни промени в общинската власт, която е силно корумпирана. В Турция на ДПС гледат като на севернокорейски партици,заяви в предаването “Диспут на колела” по БНТ,кандидатът за депутат на Център “Свобода и Достойнство от Кърджалийския многомандатен район. Той бе подкрепен от Мухарем Мехмедов от ДСБ-БДФ, кой заяви,че Турция прави много инвестиции в чужбина но не и в Кърджалийско , защото среща пречки в региона.В България има политическа мафия и срещу нея трябва да се води борба, каза Мехмедов.

Опонира им кандидатът за народен представител от Коалиция за България Милко Багдасаров. Той каза,че е важно не какво ще направи Турция за Кърджалийско , а българската държава. По времето на кабинета “Станишев” в региона влязоха 320 млн.лева. Сега селските стопани в региона са 17 % от всички за страната , а получават само 1 % от субсидиите. Тютюнопроизводителите за 4 години са намалели от 15 000 на 4500 души,каза Багдасаров.Той посочи като основна причина политиката на кабинета “Борисов”

Той бе подкрепен от кандидатът за народен представител от ДПС Неджми Али,който също заяви, че най-важно е какво прави българското правителство за региона. Той посочи че само правителствата с участие на ДПС в страната са влезли 28 млрд лева чуждестранни инвестиции. ДПС има голям принос за влизането на страната ни в НАТО и ЕС, които бяха приоритети на партията , каза Неджми Али.Според него е много важно как общините усвояват еврофондовете.

Присъединилата се към дебата каондидатка на ГЕРБ Цвета Караянчева заяви,че при управлението на кабинета “Борисов” в областта са влезли 150 млн.лева,голямата част от които за земеделски производители и млади фермери.

Корман Исмаилов и Неджми Али влязоха в остър спор за това на икономическото дъно в страната ли е Кърджалийска област или на водещи позиции. Според Неджми Али общините са успели да привлекат сериозен финансов ресурс от европроекти. Той също така оспори твърдението на Исмаилов, че ДПС не са добре приети в Турция,кото посочи наскорошната визита на Лютви Местан в южната ни съседка.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини