Жертви и разрушени домове след експлозията в Тексас (видео)

Въздухът в Уест е наситен с дим часове след взрива, а районът около епицентъра му е засипан с дървени отломки, тухли и счупени стъкла. Експлозията е разтърсила земята като трус с магнитуд 2,1, според Геофизическия институт на САЩ.

Мощна експлозия разтърси завод за изкуствени торове близо до Уейко, щата Тексас, като причини човешки жертви, сравни със земята десетки жилища и нанесе щети на други сгради, между които училище и хоспис. Спасителни екипи разчистват развалините и властите засега не са в състояние да кажат колко хора са загинали, предаде Ройтерс. Медиите дават противоречиви данни, като някои съобщават за 70 убити и над 100 ранени, допълва Франс прес.

Четири часа след експлозията официално е порвърдено, че има жертви от експлозията, но че броят им не е окончателен, а засегнатият район се проверява, за да се установи дали е безопасен. Огънят продължава да тлее във вътрешността на завода. Според служители това може предизвика следваща експлозия на резервоар за торове и изхвърляне на опасни газове в околността. Половината град вече е евакуиран и може да се наложи да бъде евакуирана и другата половина, ако ветровете обърнат посоката си.

Между 60 и 80 жилища са разрушени в Уест, градче с 2700 жители на около 130 км южно от Далас и на 32 км северно от Уейко. От жилищен блок с 50 апартамента е останало само "стърчащо скеле". От повредения хоспис са евакуирани 133-ма, но засега не се знае колко от обитателите му може да са пострадали.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини