Пазарът на гласове започна

Дават по 300 лева на семейство за "пакетно гласуване"

Пазарът на гласове за изборите започна. Първият сигнал за купуване на народна любов дойде от Лом. За него алармира Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда. Тя определи жалбата като сериозна. ДДС вече започнаха мобилизация на ромския вот в кварталите "Стадиона" и "Хумата", гласи сигналът. 

"Събират се лични данни и карти. Предлагат се между 30 и 50 лв. на човек в кв. “Младеново”. Брокерите дори се опитват да "спазарят" цели домакинства от български и ромски произход за около 300 лв.", пише авторът на жалбата до организацията, която следи честността на вота. 
Според експерти пазаруването на лични данни гарантира сигурен глас в полза на партията купувач, пише "Стандарт". Тя обикновено има свой човек в комисията. Благодарение на него хората, на които е платено, се отбелязват в списъка като гласували, без изобщо да ходят до урните, коментираха запознати. 
На 12 май ще можем да подаваме сигнали за нарушения през GSM и таблет на сайта azglasuvam.net. В него можем да разберем в коя изборна секция трябва да се явим. На fairelections.eu пък се вижда картата на България и подадените жалби за корупция. 

Чрез бутона "Подай сигнал" се записват случаи на нарушения, свързани с предстоящите избори.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини