Дъжд в края на деня

 Днес над по-голямата част от страната денят ще започне с предимно слънчево време, но след обяд и до полунощ срещу неделя ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд, ще прегърми. По-съществени ще са валежите в планинските райони. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в Дунавската равнина временно ще се усили до умерен. 

Температурите ще се повишат още и вече ще са по-високи от обичайните за средата на април. Очакваните максимални стойности между 19° и 24°, в София - около 20°.

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за април и привечер ще започне да се повишава по-съществено.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и през втората половина от деня и до полунощ ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Вятърът ще е от запад, умерен, по откритите и високи части - и силен; вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще достигне 13°, на 2000 м - 6°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, но по-късно през деня и там ще се заоблачи. Вечерта и през нощта срещу неделя ще има краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевична дейност. Привечер вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Температурата на морската вода е 8°-9°, вълнението на морето - от 1 до 3 бала.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини