Посрещнахме „звездобройци” от цялата страна с впечатляващ концерт

Учениците от Кърджали посрещнаха „звездобройци” от цялата страна със впечатляващ концерт , който се състоя снощи в Дома на културата. С него бе открита 16 национална олимпиада по астрономия, чийто домакин е нашия град. Ученици от кърджалийските школа завладяха публиката с перфектни изпълнения на народни и съвременни танци, на модерен балет , на поп парчета и възрожденски песни. Звучаха Бела съм бела юначе и Я кажи ми облаче ле бяло, които взривиха залата. Както можеше да се очаква спектакъла откриха гвардейците и мажоретките с изпълнение на площадката пред Дома на културата.

   Старт на олимпиадата даде шефът на Регионалният инспекторат по образование Гроздан Колев. Той отбеляза , че домакинството е повод за гордост на кърджалийци.

С приветствие към домакините се обърна шефът на отдел в Министерството на образованието Александър Трингов. Той посочи,че в олимпиадата ще участват 78 ученици от цялата страна.

  Председателят на журито на олимпиадата доц.Валери Голев припомни, че тя стартира в Международния ден на авиацията и космонавтиката.

   Днес участниците ще покажат познанията си в писмен изпит.

Домакин на 16 национална олимпиада по астрономия е СОУ”Отец Паисий”.Съорганизатори са Министерството на образованието и Регионалния инспекторат.

Георги Кулов

Гроздан Колев открива олимпиадата

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини