Полицейски екшън: Закопчаха измамник в центъра на Хасково

В тази поза арестувания остана повече от час

Хасковската полиция извърши зрелищен арест на телефонен измамник на пъпа на центъра днес по обяд. Акцията бе съгласувана с набелязаната жертва, възрастен хасковлия. Измамникът бил спипан на място докато получавал парите от дядото. Очевидци твърдят, че двамата нещо се сдърпали и се стигнало до опит за насилие от страна на по-младият мъж. В този момент връхлетяла полицията.

Ченгетата проснали измамника по очи на зелената площ пред Регионалния исторически музей. Пачката със стотачки и петдесетолевки бе грижливо поставена до легналото тяло в очакване на дознателите.

Сумата бе внушителна като за пенсионер-2500 лв. Пред Haskovo.net Иван Русев сподели, че вчера получил обаждане от непознат мъж, който му казал че се случила злополука с брат му в Америка. Роднината бил там на гурбет отдавна. Гласът в телефона му казал да донесе колкото може повече пари, защото случаят бил сериозен. Уредил му среща на паметника на незнайния воин на площад "Свобода". Старецът събрал наличните пари, но се усъмнил, че е жертва на измама и веднага звъннал в полицията. „ Те комунистите не успяха да ме окрадат та тоя ли“ разлютено фучеше дядото и още : “ свършиха се будалите май“.

На същото мнение бяха и десетките хасковлии събрали се да гледат зрелище. Повечето аплодираха полицаите за адекватната намеса, макар да имаха „лека“ забележка: „Покажете да го видим кой е тоя юнак“. Дали заради особената интонация с която бяха казани тези думи, но задържаният стоя цял час с лице заровено в тревата. Накрая бе отведен от пристигнала патрулка. Доста по-рано, едра дама се направи на ангел пазител на дядото и му забрани да говори с когото и да е било. После го „спаси“ от журналистите, като го отведе в полицията.

Измамникът е хасковлия. По непотвърдена информация става дума за познато лице с инициали И.С. В момента бил учител по физическо възпитание в хасковска гимназия, преди това работел като охранител в нощно заведение. Според друг слух е зет на известен хасковски политик.

Не е ясно дали задържаният е мозъкът на операцията или обикновен посредник между жертвата и истинския измамник. Преди няколко месеца от ОД на МВР разбиха схема за телефонни измами в Свиленград, в която ролята на мулето с парите бе поверена безработен нает по обява за работа. Казали му, че ще извършва куриерски услуги, от които ще взима процент.

От полицията обещаха официална информация по-късно следобяд.

Г. Христов

Жертвата Иван Русев
Извършителят
Арестуваният бе подкаран към районното
Пазеха го цяла рота полицаи
Измамникът бил закопчан при предаването на парите

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини