Деца показват на батковците как да играят за Б група

Свирепа футболна битка в зала "Спартак"

Детски футболен турнир фокусира вроденото желание за победа в малките футболисти на Хасково. В стартиралата в зала „Спартак“ надпревара се срещнаха тимове с различни качества и умения, но мачовете неизменно бяха оспорвани. Тези на които им липсваше спиране или пас, компенсираха със здрава преса и огромна стръв към вратата на противника. Накрая поздравите бяха за всички, и за загубили и за победени. 

Добър пример за българските професионалисти, които понякога могат но не искат, а в повечето случаи хем не могат, хем не искат. 

Както и първенствата в трите ни футболни дивизии и този турнир е организиран от Българският футболен съюз, заедно с Асоциацията на българските футболисти. Турнирът се провежда за 8-ми път в Хасково. В него имат право да участват само деца родени след 1-ви януари 2001-ва година. 

В първия двубой, детската гарнитура на представителният тим на града „Хасково 2009“ показаха нагледно на батковците как да играят за Б група. Атакуваща игра от първата до последната минута, гарнирана с 5 гола. Особено се отличи таранът Бейрям, който наниза два гола, а после примерът му последваха съотборниците Никола Маринов, Христо Иванов и Георги Тодев, които направиха 5:0. Почетният гол за съперника от ФК „Слънце “-Хасково заби Георги Радев. Въпреки резултата мачът бе равностоен с изобилие от положения и цели 4 греди. Вторият мач противопостави Стамболово и Димитровград. 

Участват 8 отбора от областта. Разделени са в две групи по 4 отбора, където се играе всеки срещу всеки. Мачовете са в две полувремена по 20 минути. Първите два тима играят на кръст в полуфиналите. Финалът е утре. За всички има футболни екипи и по две топки плюс още 11 индивидуални награди. Най-добрият малък футболист ще бъде награден на церемония в София от Асоциацията на българските футболисти.

Г.Христов

Резервната скамейка на "Хасково 2009"

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини