Езиковата с престижни награди по английски език в Монтана

На проведената в Монтана Национална олимпиада по английски език определиха най-добрите ученици за тази година в страната

Повод за гордост и радост,  за ръководството на Гимназията и учителския колектив, са получените резултати от проведената Национална олимпиада по английски език, на която се явяват най-добрите ученици от цяла България. От ГПЧЕ „Христо Ботев” град Кърджали бяха допуснати 5 ученици от 10 клас, които демонстрираха своите знания и умения по английски език и се наредиха в челната десетка.

Класацията е изключително престижна, защото ученици и учители получават оценка за положените усилия. Достигането до Национален кръг е предшествано от изключително сериозна конкуренция на общинско, областно и национално ниво.

Доказателство за високия професионализъм и всеотдайната работа е класирането на десетокласниците от ГПЧЕ „Христо Ботев”. Мирослава Мирославова Яворова - четвърто място, с резултат от 93.5 точки  с разлика от само три точки, делящи я от първата награда. Непосредствено след нея се нарежда Николета Василева Василева на пето място с 93 точки, Разие Нихат Салиф на седмо място с 92 точки, Тодор Красимиров Янев се класира с 88 точки, следван от Юзлем Ариф Юмер със 74 точки.

Успехите и постигнатите високи резултати са плод на всеотдайния труд на господин Динко Георгиев, учител по английски език, който с огромно старание и желание подготви отборът на олимпийците, доказали високото ниво на преподаване в ГПЧЕ „Христо Ботев”.

Ако непознат човек попита възпитаниците на ГПЧЕ „Христо Ботев” „Кое е най-доброто  училище?” – те ще отговорят пристрастно, но когато резултатите говорят достатъчно красноречиво за нивото на преподаване на чужди езици, то е ясно, че Езиковата гимназия е без конкуренция в областта.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини