Ардино уточни състава на секционните комисии

Кметът на община Ардино Ресми Мурад проведе консултации с политическите партии за определяне на състава на секционните избирателни комисии (СИК) в община Ардино за предстоящите избори. На поканата се отзоваха Изет Шабан, представител на ДПС, Съби Узунов – ГЕРБ, Димитрина Александрова – Коалиция за България, д-р Ахмет Молла и Лютви Мехмедали – Синята коалиция, Ганчо Костадинов – Атака, Бонка Пенева – Национално движение за стабилност и възход.

На 12-ти май в Ардино ще отворят 41 секционни избирателни комисии и една подвижна. Политическите партии и коалиции се споразумяха за следното разпределение: ГЕРБ – 143 представители, Коалиция за България – 74, ДПС – 55, Атака – 38, Синята коалиция – 17, НДСВ – 5. В секциите с до 500 избиратели комисиите са съставени от 7 членове, включително ръководство състоящо се от председател, зам.-председател и секретар, а с над 500 избиратели са от 9 членове,  включително ръководство състоящо се от председател, зам.- председател и секретар.

След консултациите кметът Ресми Мурад заяви, че те са преминали в конструктивен дух за което са спомогнали и предварителните указания и разпределения на Районната избирателна комисия.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини