12 °C

Студио за красота и изкуство събра чаровните дами на Кърджали

Благословията

Най-хубавите жени на Кърджали се събраха снощи на откриването на студиото “Катя-Арт” в центъра на града. Тук бяха известни дами дошли да поднесат поздравленията си към собственичката на студиото Екатерина Делчева. Букети с цветя отрупаха “Катя -Арт”. Студиото е замислено да осъществи синтез между женската хубост и изобразителното изкуство. Тук са изложени колажите на Екатерина Делчева в който основен персонаж е жената. На техния фон Катя ще се грижи за жените на Кърджали предлагайки им маникюр,педикюр и козметика.

Водосвет отслужи отец Николай. Той благослови Екатерина Делчева и й пожела успех. Свещеникът разказа библейската притча за света Екатерина,като подчерта, че Господ гледа на сърце, а не налице.Той пожела на домакинята да придобие душевна красота.

Екатерина разля маркови питиета на гостите,които сипеха поздравления за добрата й идея.

Поръчки за картини заваляха към Екатерина Делчева след като тя стана популярна във Фейсбук благдарение на публикации в местните сайтове. Съграждани от далечна Германия побързаха да заявят от новите й колажи. Кърджалийка поръча цели три картини на куп. Нов хотел в града също купи нейни работи. Колажите й вече се продават и в магазин за творби на изкуството в града.

Ще припомним, че първи Кърджали бг вести публикува статия за нашата талантлива съгражданка и я качи във Фейсбук. Резултатът не закъсня.

 

За Кърджали бг вести Катя споделя: От година качвам фотоси на творбите си във социалната мрежа. След публикацията обаче интересът нарасна чувствително. Ефектът е поразителен. Обаждат ми се хора дори от Финландия и Италия. Поръчват. Това в Европа е практика. Вече не е достатъчно да имаш сайт, в който да публикуваш картините си. Важен е контактът с ценителите. Във Фейсбук се показват страшно интересни неща. Възможностите да популяризираш творите са изключителни.

Картините на Екатерина са нетрадиционни и авангардни като модерните времена, в които живеем. Те чудесно се вписван в социалната мрежа, където не само можеш да видиш, но и на воля да коментираш. Стотици коментари има за новите й неща. Повечето са окуражителни и изразяват възторга на модерната публика.

Коментарите във Фейсбук дават възможност да свериш часовника си. Те са ориентир, без който не можеш,споделя Екатерина.

За творбите си използва техниката на колажа. Дигитални фотоси се копират. Снимките се изрязват и налепват на картон. Върху тях се рисува с пастели, акварел, акрилни бои. Картините са с авангардно звучене и предизвикват вниманието предимно на млади хора. Мнозина си поръчват защото могат да се впишат в творбата. Нашенци от Италия изпратили по електронната поща снимки от сватбата си. Пожелали Екатерина да им направи колаж. Дошли специално от чужбина да си го вземат.Често творбите й се превръщат в безценен сватбен подарък.Или пък се даряват по рождени дни. Освен частни лица поръчват и елитни фирми в Кърджали.

Георги Кулов

Поздравленията
Пред творбите
В очакване на гостите
Снимка за спомен
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
29 ное 2020
Последни новини