Студио за красота и изкуство събра чаровните дами на Кърджали

Благословията

Най-хубавите жени на Кърджали се събраха снощи на откриването на студиото “Катя-Арт” в центъра на града. Тук бяха известни дами дошли да поднесат поздравленията си към собственичката на студиото Екатерина Делчева. Букети с цветя отрупаха “Катя -Арт”. Студиото е замислено да осъществи синтез между женската хубост и изобразителното изкуство. Тук са изложени колажите на Екатерина Делчева в който основен персонаж е жената. На техния фон Катя ще се грижи за жените на Кърджали предлагайки им маникюр,педикюр и козметика.

Водосвет отслужи отец Николай. Той благослови Екатерина Делчева и й пожела успех. Свещеникът разказа библейската притча за света Екатерина,като подчерта, че Господ гледа на сърце, а не налице.Той пожела на домакинята да придобие душевна красота.

Екатерина разля маркови питиета на гостите,които сипеха поздравления за добрата й идея.

Поръчки за картини заваляха към Екатерина Делчева след като тя стана популярна във Фейсбук благдарение на публикации в местните сайтове. Съграждани от далечна Германия побързаха да заявят от новите й колажи. Кърджалийка поръча цели три картини на куп. Нов хотел в града също купи нейни работи. Колажите й вече се продават и в магазин за творби на изкуството в града.

Ще припомним, че първи Кърджали бг вести публикува статия за нашата талантлива съгражданка и я качи във Фейсбук. Резултатът не закъсня.

 

За Кърджали бг вести Катя споделя: От година качвам фотоси на творбите си във социалната мрежа. След публикацията обаче интересът нарасна чувствително. Ефектът е поразителен. Обаждат ми се хора дори от Финландия и Италия. Поръчват. Това в Европа е практика. Вече не е достатъчно да имаш сайт, в който да публикуваш картините си. Важен е контактът с ценителите. Във Фейсбук се показват страшно интересни неща. Възможностите да популяризираш творите са изключителни.

Картините на Екатерина са нетрадиционни и авангардни като модерните времена, в които живеем. Те чудесно се вписван в социалната мрежа, където не само можеш да видиш, но и на воля да коментираш. Стотици коментари има за новите й неща. Повечето са окуражителни и изразяват възторга на модерната публика.

Коментарите във Фейсбук дават възможност да свериш часовника си. Те са ориентир, без който не можеш,споделя Екатерина.

За творбите си използва техниката на колажа. Дигитални фотоси се копират. Снимките се изрязват и налепват на картон. Върху тях се рисува с пастели, акварел, акрилни бои. Картините са с авангардно звучене и предизвикват вниманието предимно на млади хора. Мнозина си поръчват защото могат да се впишат в творбата. Нашенци от Италия изпратили по електронната поща снимки от сватбата си. Пожелали Екатерина да им направи колаж. Дошли специално от чужбина да си го вземат.Често творбите й се превръщат в безценен сватбен подарък.Или пък се даряват по рождени дни. Освен частни лица поръчват и елитни фирми в Кърджали.

Георги Кулов

Поздравленията
Пред творбите
В очакване на гостите
Снимка за спомен
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини