Фейсбук отвори вратите на Катя, кърджалийци купуват яко колажите й

Екатерина Делчева

Заваляха поръчки към кърджалийката Екатерина Делчева след като тя стана популярна във Фейсбук благдарение на публикации в местните сайтове. Съграждани от далечна Германия  побързаха да заявят от новите й колажи. Кърджалийка поръча цели три картини на куп. Новооткриващ се хотел  в града също заяви нейни работи. Колажите й вече се продават и в магазин за творби на изкуството в града.

   Ще припомним, че първи Кърджали бг вести публикува статия за нашата талантлива съгражданка и я качи в Клюкарника. Резултатът не закъсня.

За нас Катя споделя:  От половин година качвам фотоси на творбите  си във социалната мрежа. След публикацията обаче интересът нарасна чувствително.  Ефектът е поразителен. Обаждат ми се хора дори от Финландия и Италия.  Поръчват. Това в Европа е практика. Вече не е достатъчно да имаш сайт, в който да публикуваш картините си. Важен е контактът с ценителите. Във Фейсбук се показват страшно интересни неща. Възможностите да популяризираш творите са изключителни.

   Картините на Екатерина са нетрадиционни и авангардни като модерните времена, в които живеем. Те чудесно се вписван в Клюкарника, където не само можеш да видиш, но и на воля да коментираш. Над 130 коментара има за новите й неща. Повечето са окуражителни и изразяват възторга на модерната публика. Само последната й творба е събрала над 50 отзвука.

  Коментарите  във Фейсбук дават възможност да свериш часовника си. Те са ориентир, без който не можеш,споделя Екатерина.

   За творбите си използва техниката на колажа. Дигитални фотоси се копират.Снимките се изрязват и налепват на картон. Върху тях се рисува с пастели, акварел, акрилни бои. Картините са с авангардно звучене и предизвикват вниманието предимно на  млади хора. Мнозина си поръчват защото могат да се впишат в творбата. Нашенци от Италия изпратили по електронната поща снимки от сватбата си. Пожелали Екатерина да им направи колаж. Дошли специално от чужбина да си го вземат.Често творбите й се превръщат в безценен сватбен подарък.Или пък се даряват по рождени дни. Освен частни лица поръчват и елитни фирми в Кърджали.

  Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини