Хайрие Мустафа от ДПС спечели кметския вот в Подрумче

ДПС загуби кметския вот в русенското Глоджево. Временно изпълняващият длъжността кмет Мустафа Яхя, спечели частичните местни избори в селото. Яхя, който беше издигнат от инициативен комитет, успя да се наложи над кандидата на ДПС Зехра Тюлеоглуева. За Яхя са гласували 1036, а за Тюлеоглуева 816 от имащите право на глас местни жители. „Всички се обединиха срещу ДПС”, коментираха изборната загуба симпатизанти на партията на Доган, цитирани от Русе нюз. Мустафа Яхя е подкрепян от бившия кмет Георги Георгиев, който пък беше независим, но подкрепен от ГЕРБ.
Ще има втори тур на частичните избори за кмет в село Зарник в Силистренска област, съобщи главният секретар на Кайнарджанската община Живко Спасов. Днес за двамата кандидати за кметското място - Руфи Асан от ГЕРБ и Йозджан Сали от ДПС - са гласували по 113 души. Общинската избирателна комисия на заседание тази вечер ще определи датата за втория тур.
Врачанското село със звучно име Краводер си хареса червен кмет - победител е Илия Перчинков. БСП спечели и в друго населено място с животинско название - в русенската Мечка кмет е Ивелин Илиев. Следващата неделя на балотаж излизат бившият кмет на село Власатица/област Враца/ Румен Горанов и Петър Атанасов от ГЕРБ. Разликата между двамата кандидати е едва 2 гласа. За Горанов са гласували 84 от избирателите, а за опонента му 82. Избирателната активност в селото е била 76.48% Хайрие Мустафа от ДПС пък спечели в крумовградското село Подрумче.

Източник: http://www.dartsnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини