Спасителят на Доган от атентата регистрира листата на ДПС в Кърджали

Секретарят на Централното оперативно бюро на ДПС Мустафа Карадайъ и един от кандидат-депутатите Мустафа Ахмед пристигнаха в РИК в Кърджали близо час преди да изтече крайният срок за регистрацията на партийните листи, предаде кореспондентът на БГНЕС. Карадайъ се прочу сред своите след светкавичната си намеса, когато на 19 януари т.г. по време на националната конференция Октай Енимехмедов нападна четящия доклада си лидер Ахмед Доган. Всички днес очакваха лично водачът на листата за Кърджали и председател на ДПС Лютви Местан да внесе документацията в РИК. Карадайъ, който не е от най-разговорливите в централното ръководство на партията, първо се опита да избяга от журналистите. После все пак обяви, че всички партии гонят невъзможния максимум от 240 депутати.

В 9-ия Кърджалийски МИР мандатите за народни представители са общо 5. „Би трябвало като движение за права и свободи да имаме за цел като тръгваме на такова сериозно състезание, чийто резултат по Конституция е 240 депутати, да целим 240. Това обаче е невъзможно за нито една от партиите, както и за нас”, заяви Карадайъ след регистрацията на листата. Той изрази убеждение, че на този вот ДПС ще излъчи 5 депутати. „Моята прогноза за Кърджали изглежда така – гражданите и жителите на Кърджали ще дадат подобаващ резултат като гласове, за да имаме 5 от 5, убеден съм. На ДПС му подхожда да спечели 5 от 5-те мандата. Листата е много силна с познати професионалисти, които ще бъдат силни парламентаристи. Народното събрание е място не за престиж, а за работа”, подчерта секретарят на ЦОБ.

Помолен да коментира последните проучвания на избирателните нагласи, според които ГЕРБ печели с особена преднина, той уточни, че не иска да дава оценки. „Социолозите на всички избори дават противоречиви и нереални прогнози, които после се разминават с резултатите. Не мога да коментирам анализите и прогнозите им. При тази криза в страната, криза на доверие в последно управлявалите, при тази безработица – нали до този хал ни доведе ГЕРБ? Ако народът иска да бъде управляван така, да гласува за ГЕРБ. Но аз съм убеден в обратното, хората не искат втори мандат за Бойко Борисов”, подчерта Карадайъ.

За драстичното обезлюдяване на района той обвини политиките на правителството на ГЕРБ.

Водач на листата на ДПС в Кърджали е лидерът Лютви Местан, след него е бившият кмет на Момчилград Ердинч Хайрула. Строителният предприемач и зам.-председател на сдружението „Джем” /НПО на алианите у нас/ Мустафа Ахмед е третият в списъка, след него се подреждат Салиха Емин, досегашният депутат Неджми Али и зам.-министър на отбраната от кабинета на Симеон Сакскобургготски, председателят на Общинския съвет в Кирково Шинаси Сюлейман, юристът Муса Сеидахмед, общинският председател в Крумовград Метин Байрамали и зам.-председателят на МДПС Айхан Етем.

Заложихме на млади хора, листата е балансирана и ще изглади противоречията в структурата на ДПС в Кърджали, посочи още Карадайъ. От списъка става ясно, че от „старите” депутати място в него е намерил единствено Неджми Али.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини