Цветанов се отрече от хванатия в конфликт на интереси Емил Димитров

Ръководителят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов официално се отрече от бившия депутат от квотата на ГЕРБ Емил Димитров, който беше хванат в конфликт на интереси, предаде БГНЕС.

Цветанов каза, че не може да отговаря какво прави Димитров и как го прави.

Коментарът на Цветанов бе по повод уличения в конфликт на интереси бивш депутат на ГЕРБ Емил Димитров, известен с прякора си Ротманса. В сряда Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси излезе със сериозни разкрития за Емил Димитров след едногодишно разследване по въпроса. Конфликтът на интереси е във връзка с внесени от него законодателни промени по Закона за лова и опазването на дивеча, Закона за здравето и Закона за тютюна и тютюневите изделия. Чрез законодателните инициативи Димитров облагодетелствал различни фирми на майка му.

Междувременно генералният секретар на Европейската народна партия (ЕНП) Антонио Лопез, който е на посещение в България, не пропусна да заяви подкрепата на ЕНП към Бойко Борисов и ГЕРБ. Но на въпрос дали е наясно, че политики на правителството на ГЕРБ доведоха до крайна степен гражданското недоволство и стана повод за протести в цялата страна, Лопез отговори с думите: "Аз преди говорих за нуждата от стабилно мнозинство. Ако това стабилно мнозинство го имаше преди, ако се беше приела реформа в енергийния сектор, нямаше да стигнем до ситуацията, в която сме с протестите. Същите, които тогава критикуваха реформата, нека да видим какво ще кажат накрая. И те също имат някаква отговорност в този случай".

Лопез определи обвиненията, че ЕНП не подкрепя ГЕРБ като необосновани и дело на БСП. "ЕНП подкрепя всички свои членове, разбира се, ако те ни поканят, винаги се отзоваваме, а в този случай поканата беше от ГЕРБ", обясни испанецът. "Аз винаги съм подкрепял полезния вот за партия, която може да управлява със стабилно мнозинство", каза още Лопез.

Посещението на Антонио Лопез е свързано с утрешното национално събрание на ПП ГЕРБ, на което ще бъдат представени водачите на листи за предстоящите парламентарни избори, каза Цветан Цветанов в началото.

Приоритет трябва да бъдат гражданите на страните ни и това е нещо, което ни обединява с ГЕРБ около трите важни теми – енергетиката, липсата на работни места и безработицата сред младите хора, заяви испанският гост. "Това са приоритети за всички ни. В разговорите ни с Цветан Цветанов и Бойко Борисов съм сигурен, че тези приоритети ни обединяват", добави той. Казвал съм го не малко пъти, не обичам да говоря за миналото, но не мога да избегна да кажа за наследството, което правителството на България наследи по такива важни въпроси, като използването на средствата от европейските фондове, каза още Лопез. "България тогава беше общо взето извън играта, днес панорамата е различна. По въпроси, които преди време увреждаха имиджа на България, например сигурността, мненията в Европа са променени", твърди испанецът.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини