19 °C

Борисов за оставката на Цветанов: Това беше очаквано, на мен не ми се искаше повече Веско Маринов да ни пее на концертите

„Доверието между нас по много теми го няма и, когато го няма, това е едно правилно решение. Смятам, че това беше очаквано, и на мен не ми се искаше повече Веско Маринов да ни пее на концертите. Бях им казал как искам да се проведе кампанията, но не се съобразиха с мен. Обаче народът ми е дал кредит на доверие“. Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти на излизане от заседание на Изпълнителната комисия  в централата на партията по повод обявената вчера оставка от всички ръководни постове в партията на Цветан Цветанов.

Борисов посочи, че не е имало трети вариант при разговорите за оставката, както Цветанов твърди „Няма трети вариант. Вариантите бяха: напуска ръководните постове на партията, спира да се изявява по медиите и да е лице на партията, или остава да работи в партията, като редови член - на това той не се съгласи.“

Лидерът на ГЕРБ посочи още, че не смята поста на Цветанов в партията за овакантен :„Името на Цветанов се заменя с „изпълнителната комисия“, чиято роля досега беше много слабо изразена. Смятам, че с двама заместници и повече власт на административния секретар, който да движи техническите неща по времето, в което аз се занимавам с премиерските си задачи, ще се справим.“, каза още Борисов. Той обяви, че ще създаде орган за контрол в самата партия. Работата му е да приема жалби и сигнали за злоупотреби и да реагира по тях.

По повод местните структури и намеците за промени в тях , Борисов посочи, че вече е събрал областните координатори по темата.

Борисов посочи още, че обмисля занапред да има разделение на държавническите и партийните постове: Обмислям как да разделя постовете, за да не бъдат кмет и областен ръководител на ГЕРБ или министър и отговорен в партията.

„Победата е категорична и с оставките в БСП това беше потвърдено“, коментира Борисов резултатите от Евроизборите.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Бо
  Бойко лъжливото овчарче
  6 -4
  13:55, 31 май 2019
  Аз да си се похваля пък който вярва добре който не вярва пак добре Абе БОЙКО ами той Цветанов ти създаде и организира партията бе тоий беше движеща сила Ти беше само един портрет пред който се кланяха и кланят АБДАЛИТЕ от герба Победил си с 9 процента Това победа е Стягай багажа важни са изборите за парламент тогава ще си аут Кой ще ти прави изборите Дариткова и Барни Ръбал ли Без Цветанов си за оплакване но това късно ще го разбереш
  • Не
   Нед
   5 -1
   17:19, 31 май 2019
   Цецо ще отвърне на удара.
 • 2
  Ва
  Ваню
  4 -1
  18:10, 31 май 2019
  Абе крадливи мутри , кога ли ще ви дойде времето. Народа да си отдухне от големите ви набръчкани тикви и арогантното ви поведение.
 • 3
  Go
  gost
  0 -1
  23:51, 31 май 2019
  И сега къде ще се поти Веселин Маринов?
 • 4
  Ре
  Реформатор- лаладжия
  0 -1
  15:31, 1 юни 2019
  ЦЕЦО изтака платното а Бойката ритна кросното Неблагодарен пожарникар но и той ще си намери майстора
Последни новини