Изселниците в Турция ще подкрепят ДПС

Само „Бултюрк“ ще играе на вота с хората на Касим Дал

Противно на очакванията, че изселническите организации ще подкрепят на вота Касим Дал, те отново застанаха зад партията на Ахмед Доган. Първи обяви подкрепата си Юксел Йозкан, лидер на „Балгьоч“ – най-голямата формация на изселниците. За ДПС се обяви и дори традиционният противник на ДПС Ешреф Кахраман ,председател на „Бахат“.

Засега само Рафет Улутурк, лидер на „Бултурк“, обяви, че ще подкрепи НДПС – партията на бившия заместник на Доган Гюнер Тахир. „Бултурк“ е свързана с влиятелните бизнес среди в Турция и получава щедро спонсориране от тях. Това е организацията, чрез която ГЕРБ се надяваше да пробие в изселническите среди. Преди няколко месеца делегация на организацията беше на официална визита в София по покана на Цветан Цветанов и посети Народното събрание.

В Турция вече започна битката за гласовете на изселниците. Около 350 хиляди са двойните граждани, които имат право да гласуват в България. На предишния парламентарен вот само в област Кърджали гласуваха 23 000 от тях.

Междувременно от новата коалиция „Център – Свобода и достойнство“, в която влизат НДСВ и партията на Касим Дал „Свобода и достойнство“, вчера обявиха, че ще се борят за ниска корупция и високи доходи за хората, приоритет ще бъдат развиващата се икономика, спешното антимонополно законодателство.

Източник: http://www.mignews.info

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини