Ново заведение за бързо хранене отвори врати в Ардино

Ново заведение за бързо хранене „Акси” отвори врати в Ардино. То се намира в центъра на града срещу районния съд и всеки ден на място предлага на своите клиенти дюнер, пици на парче, принцеси, палачинки, тостери и безалкохолни напитки. „Акси” е проект на 32-годишния ардинец Ремзи Ферадов и неговата приятелка Николета Кузмова от Асеновград. „В Ардино няма алтернативно заведение за хранене. Искаме да направим нещо ново и хубаво за града. Залагаме на вкусното, качественото и здравословно хранене. Цените са приемливи, съобразени са с кризата и заведението ще бъде много полезно за работещите в града, които нямат възможност да се хранят у дома”, казват младите предприемачи. Според тях икономическата обстановка в страната предполага добри възможности за успешен малък и среден бизнес. „Точно по време на криза е подходящо да се правят инвестиции”, допълват те.

Ремзи Ферадов е роден през 1981 година в Ардино. Възпитаник е на бившата Климатична гимназия „Хр.Смирненски”. Заради безработицата през 2002 година заминава на гурбет в Скандинавските държави Швеция и Дания. Там дълги години работи във вериги за обществено хранене и натрупва изключително ценен професионален опит в тази сфера. След завръщането си от чужбина ардинецът решава да инвестира у нас. Отначало откриват заведение с половинката си в Асеновград, но заради слабия оборот затварят врати. „Всяка професия си има тънкости. Усвояването дори и на най-лесно изглеждащата работа изисква внимание и усърдие” казва Ремзи. Приятелката му Николета сподели, че е била изключително впечатлена от гостоприемството на местните хора. „В Асеновград хората живеят много динамично, а Ардино е един приветлив, чист и спокоен град”, допълни тя.

32-годишният кърджалиец Димо Георгиев сподели, че откакто е открито заведението винаги обядва тук. „Много съм доволен от отношението на обслужващия персонал към клиентите. Предлаганата храна удовлетворява съотношението цена и качество”, заяви той.Заведение „Акси” ще работи всеки ден от 8.00 до 17.00 часа с изключение на неделя.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини