Ученици от „Св.Св. Кирил и Методий” гостуват на връстници от Стара Загора

Изучаването на чужди езици в съвременното динамично общество е богатство. Чрез него се полагат основите за доброто бъдеще на всеки човек. Ранното чуждоезиково обучение влияе върху отношението към други езици и култури, разширява кръгозора, води до добра комуникативност.

Единственото училище в област Кърджали с ранно чуждоезиково обучение е „Св.Св. Кирил и Методий”. В него се изучават три езика: английски, немски и руски. Учениците се обучават от добре подготвени и квалифицирани учители. Създадени са множество извънкласни дейности, развиващи допълнителни езикови умения.

 Учениците от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” Кърджали гостуваха на свои връстници от 4 ОУ „Кирил Христов” в Стара Загора по проект „Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти”. В старозагорското училище е създаден клуб „Приятели на Европа” с ръководител Недка Иванова, а гостите се представиха с групата за руски песни „Веселые колокольчики” от VII клас с учител Жанна Генкова.

Домакините посрещнаха сърдечно учениците от Кърджали. Директорът на Господин Балакчиев показа с гордост обновената сграда на общинското училище, която впечатлява със съвременен интериор, функционалности интерактивна образователна техника. Последва покана „На чашка руски чай” в конферентната зала на училището. Старозагорските ученици направиха презентация за Москва и нейните забележителности. След това започна оспорваната викторина „Что мы знаем о Москве”. Участниците от двата отбора се представиха отлично. Добре подготвени и ентусиазирани учениците от Кърджали грабнаха първото място като защитиха блестящо езиковите си умения.

Групата от Кърджали се срещна с официалните гости на събитието Олга Сандева и Веселина Милева, специалисти в отдел „Образование, младежки дейности и спорт” към Община Стара Загора.

За пореден път явявайки се на състезание, свързано с чуждоезикова подготовка възпитаниците на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” се представят достойно, защитавайки с плам името на училището. Способните и компетентни техни учители Жанна Генкова и Николина Делчева се радваха на успеха им.

Децата и учителите се разделиха с усмивка и очакване на нови приятелски срещи.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини