ДПС няма да излъчва премиер

ДПС няма амбициите да излъчи кандидат за министър-председател, каза председателят на ДПС Лютви Местан в сутрешния блок на ТВ7.

Той допълни, че заявките за премиер идват от трите политически сили, които са заявили категорично намерение да управляват сами България и то в условие на дълбока социално-икономическа и политическа криза.

Местан заяви, че моделът на еднопартийното управление при управлението на ГЕРБ се е изродил в авторитарен модел. “Дали следващо еднопартийно правителство ще бъде авторитарно или не, то няма как да е успешно, защото предизвикателствата, които стоят пред страната, са толкова тежки, че не са по силите на една партия, независимо колко силно тя ще се представи на изборите. Затова твърдя, че заявките за еднопартийно управление, които чуваме от ГЕРБ, от БСП, които добиват откровено комични измерения и от страна на “България на гражданите” на Меглена Кунева, защото и тя ще управлява сама, при това вече е готова за премиер. Тук вече нещата наистина добиват комични измерения. Аз твърдя обаче, че всички заявки за еднопартийно управление са дълбоко неискрени. Това е по-скоро панически страх от думата коалиция, която наистина се превърна едва ли не в мръсна дума. Но аз съм убеден, че избирателят ще реабилитира коалиционната форма като по-подходяща за българските условия”, каза още председателят на ДПС.

Източник: http://www.mignews.info

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини