5 °C

Магистратите в Кърджали са разгледали над 900 дела срещу ОЦК

Георги Милушев

Над 900 дела са образувани в Районният съд в Кърджали и в Окръжния съд от бивши металурзи срещу ОЦК. Някои са завели и по две. Около 900 са съдебните искове издадени от Районния съд Кърджали.На ден са гледани по двадесет дела. Това рязко е повишило натовареността на магистратите и броят на гражданските дела в Кърджалийския съдебен район, сподели пред медиите председателят на Окръжният съд в Кърджали Георги Милушев. Той посочи,че през последните години има ръст на гражданските дела в четирите районни съдилища-в Кърджали, в Момчилград, в Крумовград и в Ардино. През 2010 г. те са били 4932, през 2011г.-5866, а през 2012г.-6597 . Заради обезлюдяването чевствително е намалял броят на наказателните дела. Най много присъди има заради транспортни нарушения. Увеличава се непрастанно броят на хората шофиращи без книжка. Трима са осъдени ефективно след многобройни актове, наказания с пробация и дори ефективни присъди. Общо с присъди са 189 души. За кражби присъди са отнесли 112 души. За престъпления срещу личността са осъдени 38 души, посочи съдия Милушев.

Натовареността на съдиите е разнородна.В Кърджали тя е 64,66 дела на месец на магистрат, в Момчилград-28,78; в Крумовград 19,4;а в Ардино 16,44. Окръжният съд е с действителна натовареност от 7,11 дела на съдия на месец.

Въпреки голямата натовареност на кърджалийскиште съдии те са приключили в срок 99,5 на сто от обжалваните дела.

Наблюдава се тенденция на увеличаване на споразуменията, която достига до 60 на сто при транспортните престъпления.

Голям е проблемът с намирането на вещи лица. Има отлив от системата. Очаква се решаване на проблема с нов закон,каза Милушев.

Той посочи,че всички проверки на Висшия съдебен съвет и инспектората към него са приключили с много добра оценка за работата на магистратите в Кърджалийския съдебен район.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини