Национално признание за учениците от училище„Св.Св. Кирил и Методий”

За пореден път научноизследователската работа на учениците от най-голямото основно училище в област Кърджали „Св.Св. Кирил и Методий” бележи успех!

На традиционното състезание за мултимедийни презентации „Водата-извор на живот” в град Бургас на 21.ІІІ.2013 година екипът на шестокласниците Симеон Кьосев и Марин Нинов, с ръководители Нефие Садула, Яна Милушева и Елена Топалова, изумиха специализираното жури с умението си да извършват проучване и анализ на научна информация, свързана с опазването на природното богатство в родния край. Журито присъди специалната награда на конкурса впечатлено от задълбочената изследователска работа на учениците в лабораториите на „Ес енд Би Индастриъл Минералс” АД –град Кърджали и Пречиствателната станция за питейни води - град Кърджали, за качествата на питейната вода в града и приложението на „родопското чудо”-зеолит за нейното филтруване.

Състезанието се провежда на два етапа. Първият етап е задочен за избор на екипи, които се допускат до публична защита на предварително изпратените мултимедийни презентаци. За втора поредна година единствени от област Кърджали учениците от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” са допуснати до втори кръг на състезанието. Първото място от миналата година е затвърдено със специалната награда на журито.

С това поредно национално признание Природоизследователският отряд „Малката Ахрида” към училището се утвърди като център за млади природолюбители и природоизследователи. Условие за тези високи резултати е последователната политика на училищното ръководство за осмисляне на извънкласната работа като силно средство за формиране на активно и отговорно младо поколение.

Бъдещите успехи ще следват от: научно-изследователката експедиция за грабливите птици в Природозащитен център „Източни Родопи” гр.Маджарово; акции за почистване на Чапловата колония в центъра на град Кърджали в навечерието на Деня на земята; творчески срещи с природолюбители и природозащитници от СОУ в гр.Ардино и с.Бенковски; посещения на природни забележителности и защитени местности в областта; участие в традиционния туристически събор „Да приобщим децата към туризма”; състезания с други училища по първа помощ в планината и географско ориентиране.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини