Скандал!Треньор вини кърджалийски ватерполисти във вземане на допинг

Калин Карагяуров

Треньорът на кърджалийският тим по водна топка Арда Уникум Калин Карагяуров обвини съперниците от Арда 2008, че се тъпчат с допинг.Според него състезателите от конкуренцията гълтали забранени вещества и играели грубо. Това води до тежки нарушения и травми. Не случайно през последните години много състезатели на Арда 2008 са наказвани с изгонване от до края на срещите, твърди Карагяуров. Той каза, че ще сезира компетентните органи защото в случая липсва феър плей и се застрашава здравето на децата от двете кърджалийски школи.

Карагяуров съобщи също, че ръководената от него школа Арда Уникум е спечелила съвместно с общината проект за обучение на 120 деца от 1-до 7 клас през лятото. Те ще плуват безплатно. Децата са от училищата “Й.Йовков” и “Вл.Димитров-Майстора”. Двете школа са партньори по проекта. Карагяуров се надява поне двадесет деца да попаднат в школата му. По проект преди три години е привлякъл 25 таланта.

Карагяуров е поставил като цел пред отборите си добро класиране от 6 до 12 място на предстоящото държавно първенство. Били сме Левски, ЦСКА, Ботев Враца и Арда 2008. Имаме потенциал. Две от нашите момчета -Джем Шериф и Емре Мюрен се състезават срещу батковци с пет години по- големи,заяви Карагяуров.

Георги Кулов

Отборът на Арда Уникум
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини