Деца посрещат Първа пролет с книжка

Със среща с писател посрещнаха Първа пролет в III-та група на ОДЗ „Вяра, надежда, любов” в Кърджали. По покана на госпожа Недка Райчева и госпожа Лиляна Ячкова книгата си „Приключенията на Златноелечко” представи кърджалийската авторка Маргарита Павлова. Хубаво е децата да се запознават с творци на живо, такива срещи събуждат интереса им, възпитават уважението им към изкуството, към духовността, коментира директорката на детската градина госпожа Грозданка Стефанова.

Писателката се върна в спомените си и разкри пред малчуганите как се раждат разказчетата – в двора, където от детството й живее щурчето Златноелечко. Хубаво е да правим добрини. Това със сигурност ще бъде възнаградено също с добро, посъветва авторката младите си домакини. Те пък от своя страна я изненадаха с поздрав, като й изпълниха песничка за щурчето. Това е най-прекрасният подарък, който съм получавала, благодари гостенката.

Стана ясно, че след първата книжка за щурчето Златноелечко, която съдържа 12 приказки с 12 илюстрации от Божидара Ангелова, скоро ще се появи и „Приключенията на Златноелечко – 2”. Малчуганите поканиха писателката да им гостува отново, за да ги запознае с новите истории за щурчето със слънчева одежда.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини