Инициативен комитет в ДПС номинира Яшар Шабан за депутат

Яшар Шабан

Инициативен комитет, сред който и учредители на Движението за права и свободи издигна кандидатурата на ветерана Яшар Шабан за кандидат за народен представител. Шабан се връща в политиката след близо 15 годишно отсъствие. Инициативната група е отправила своето предложение до Общинския съвет на ДПС в Кърджали. Посочва се големия принос на Яшар Шабан като депутат във VІІ Велико народно събрание за изработване на конституцията на Република България.

За Кърджали бг вести един от вносителите на предложението и учредител на ДПС Енвер Еюб заяви, че очакват Яшар Шабан да бъде включен в партийната листа. Той може да е полезен с опита си подчерта Еюб. Мнението му се споделя и от други учредители на ДПС в Кърджали като Ергюн Фикри, Фикрет Изет и Шукри Хасан.

Самият Яшар Шабан сподели,че е приел да бъде предложен след дълго обмисляне. Съгласих се с една единствена цел да бъда полезен на младите,подчерта Шабан.

Ще припомним, че Яшар Шабан е учредител на ДПС. Един от най-близките сподвижници на Ахмед Доган при създаването на структурите в страната и региона. Депутат във Великото народно събрание. Зам.-кмет на Кърджали. Зам.-омбудсман на Република България.

Кърджали бг вести научи,че досега в община Кърджали са номинирани 15 души за кандидати на партийната листа на Движението за права и свободи.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини