Турски депутат с обяснения за "агресивната" карта на Турция с български територии

„Картата, която съм публикувал в профила си в Инстаграм и Туитър е от преди 100 години, когато е приета по времето на Османската империя и няма нищо общо с днес. Ние нямаме претенции към ничии територии. Имаме обща история с българите и сме съседи. Добросъседството с България е ценно за нас и смятам, че това се осъзнава от тяхна страна”, това каза специално за „Нов живот” Мeтин Кюлюнк, който преди четири дена разпространи карта на страната, в която влизат територии от България.

Мeтин Кюлюнк, е турски депутат от управляващата Партия на справедливостта и развитието на президента Реджеп Тайип Ердоган.

Картата публикувана от него придружаваше обръщението му към гръцкия народ, съдържащо исторически аспекти, след като Атина обяви, че ще разшири територията си в Егейско море на 12 мили. В отговор на това Турция обяви, че решението за разширение на граници е повод за война.

„Гърците не могат да разширят териториалните си води до 12 мили (около 22 км) в Бяло море. Това е повод за война, или казус бели“, заяви външният министър Мевлют Чавушоглу.

От Външното ни министерство заявиха, че са започнали проверка по случая.

Нахит Догу

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини