Софиянски: Очаква ни шарен български парламент

Лидерът на ССД анализира актуалната политическа обстановка в страната

За правителството на ГЕРБ щеше да е по-добре да изкара мандата си, но липсата на решителност на Бойко Борисов го принуди да подаде оставка.

Така коментира актуалната политическа обстановка в страната лидерът на Съюз "Свободни демократи" Стефан Софиянски.

Той бе в Димитровград, за да присъства на отчетно-изборната конференция на партията, която се проведе този следобед в залата на КДК.

Според Софиянски до политическата криза в страната се стигна заради изключително ниския стандарт на живот и доходите на хората, които 4 години са останали без промяна.

Нелогично е било и поведението на държавата по отношение на държавния регулатор ДКЕЕР заради кризата със сметките за ток, смята още Софиянски.

Хората в страната са били подлагани и на данъчен рекет, обобщи бившия служебен премиер, позовавайки се на срещите си в страната. По думите му, не е трябвало и бюджетът да бъде толкова рестриктивен, защото спира развитието.

По информация на Софиянски, държавният резерв за 4 години се е стопил от 8 на 3 милиарда лева.

"Въпреки, че похарчи държавния резерв, правителството на ГЕРБ не постигна нужния ефект-стимулиране на икономиката или повишаване на доходите", смята ССД-лидерът.

80 членове на ССД взеха участие в конференцията на пратията днес

В Димитровград Софиянски прогнозира, че новият парламент ще бъде шарен и в него ще влезнат БСП, ГЕРБ, ДПС, Атака, партията на Меглена Кунева ще е на ръба на 4-процентната бариера.

По отношение на ръководената от него формация лидерът заяви, че текат разговори с две от политическите формации- пловдивското ВМРО и СДС за съвместно участие в парламентария вот. От ССД са категорични, че това ще стане само в посока да се потърси потърси гражданско присъствие в листите за депутати.

На отчетно-изборната конференция, на която присъстваха 80 членове на ССД бе избрано 7-членно ръководство. В него влизат Динко Драгиев, Велизар Чолаков, Антония Славова, д-р Здравко Крушарски, Цанко Сталев, Ивелина Никифорова, Ганка Господинова. Избрана бе и ревизионна комисия от 3-ма души.

Председателят на ОБС Стефан Димитров също бе предложен в ръководството на ССД, но си направи самоотвод

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини