3 °C

Лява политическа вълна заля страната,чакат я край Арда

Милко Багдасаров

Лява политическа вълна е заляла Европа. Тя се прехвърли и по българските улици. Въпросът който си задаваме днес в Кърджали е дали тя ще стигне и до Източните Родопи. Ще могат ли социалистите да се възползват от народното недоволство и от желанието за промяна за да излъчат народен представител от Кърджалийския многомандатен район. Електоратът на столетницата сочи за пример първите години на демокрацията, когато от региона в парламента червен депутат влизаше без проблем в Народното събрание. Но тогава БСП бе единствената сериозна алтернатива на ДПС. В момента, в който десницата укрепи позициите си в Източните Родопи тя успя с демократична фразеология да заеме място на левите. Така най-напред СДС, а след това и ГЕРБ вкараха свои хора в парламента.

Днес обаче нещата са сериозно променени. Живите факли на народното недоволство са знак, че хората са доведени до крайно отчаяние и не желаят да приемат ценностите на демократичната политическа система, която за тях е равносилна на бедност и оскотяване. Гневът на българите избухна непосредствено след като стана ясно, че БСП поведе по рейтинг на ГЕРБ. Червените за пореден път показаха , че успяват да надживяват десните си политически опоненти на българската политическа сцена. Съдбата на Командира и СДС е нагледен пример,как дясното се дави в народното недоволство. Подобна перспектива се предрича и за ГЕРБ и Генерала.

В момента, в който социолозите ни обявиха за първа политическа сила и на конгреса оповестихме нашите виждания за управленска политика, българите се надигнаха. Те споделиха нашите виждания за борба с монополите ,за държавен елемент в ЕРП-тата,създаване на 250 000 работни места, основно за младите хора, отслабване на натиска върху малките и средни предприятия, увеличаване на пенсиите и минималната работна заплата. Това заяви за Кърджали бг вести областният лидер на социалистите в Кърджали Милко Багдасаров. Според него БСП е обявила категоричните си намерения за чиста лява политика.

Откровеното олевяване на партийния елит, се посреща въодушевено от членовете на столетницата в Кърджалийско. Тази политика среща поддръжници както в областния център така и по селата. Кмет на голямо село от ДПС споделя, че социалистите могат да дръпнат много привърженици на Доган с лявата си политическа платформа.

Разбира се избирателите имат условие за своята подкрепа. И това е нови лица в политиката и преди всичко в листата за народни представители. Те искат необременени от политическите клишета послания и ясни ангажименти.

Местната централа на БСП дава индикации,че е готова да се съобрази с претенциите на избирателите. ”Старите муцуни” обмислят своето оттегляне от голямата битка за парламента в полза не само на младите ,но и на гражданското начало.

Единствената възможност да дадем шанс на протестиращите от улицата да защитят претенциите е да утвърдим силна гражданска квота в листата ни.В Кърджали има много достойни хора, част от които протестираха срещу монополите. Нашите листи са отворени за тях,подчерта Багдасаров. Ако не искаме да загубим читавите млади хора на Кърджали трябва да им дадем възможност за реализация, смята червения лидер.

Той отбеляза , че за местното ръководство на БСП оглавяването на листите не е самоцел, както в основните конкуренти ДПС и ГЕРБ.

В момента БСП провежда социологическо проучване, което сочи силно олевяване на избирателите в региона. Ние ще построим политическата си платформа и послания на базата на точния анализ на резултатите от това проучване. Искаме да сме в крак с тежненията на хората, каза още Багдасаров.

Местните червени авторитети отбелязват,че разбунтувалите се българи искат социална държава, каквато е гарантирана в конституцията. Хората не желаят нищо повече от това, написаното в законите и прието от Народното събрание да се спазва.Не е трудно.То просто стана задължително,ако искаме България да остане стабилна държава, а не географско понятие,обобщи Багдасаров.

Петър Иванов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 02.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
02 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
02 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
02 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
02 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
02 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
02 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
02 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
02 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
02 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
02 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
02 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
02 дек 2020
Последни новини