Лютви Местан за атентата: Проваленият Борисов опита да се героизира

Изумен съм, че в България е възможно да бъдем изправени пред парадокса главният прокурор Сотир Цацаров да даде категорично становище, че изнесената от Бойко Борисов информация, че има материали, че той бил поръчан от Ахмед Доган, не е вярна. Това каза на извънреден брифинг председателят на ДПС Лютви Местан.

"От една страна имаме позицията на главния прокурор, от друга страна стоят г-н Бойко Борисов и службите. Аз настоявам от името на партията директорът на Националната разузнавателна служба ген. Драгомир Димитров и г-н Сотир Цацаров да се съберат и да изяснят казуса - класифицирана ли е информацията или не", добави той.

"Ако е класифицирана информацията, защо няма наказателно преследване, срещу Бойко Борисов, ако не - защо ни е отказан достъп до документите.  Цацаров отказва да образува наказателно преследване, защото твърди, че няма престъпление за изнасяне на класифицирана информация, защото тя не е била класифицирана. Това се потвърждавало от ДКСИ, защото ставало въпрос за лист хартия на ксерокс, върху която писало строго секретно, но нямало атрибути на официален документ. Досега се въздържах, защото уважаваме закони, особено, когато става въпрос за класифицирани документи. Но сега ще ви покажа писмото от НРС. Подобни писма са с допълнителна защита. Писмото от ген. Драгомир Димитров гласи: "Г-н Местан, в отговор на ваше писмо, бих искал да ви информирам, че искането ви не може да бъде удовлетворено, защото съдържа информация с ниво на класификация строго секретно и достъпът е строго ограничен”. Това е държава, а не разграден двор. Не може представители на институциите да имат коренно противоречащи си позиции. Освен това, ако няма достоверни данни, защо ген. Драгомир Димитров след 8 години се е сетил да запознае Бойко Борисов с тези материали? Негова ли е била инициативата, или тя е провокирана от Борисов? Питам не сме ли изправени пред активно мероприятие с участието на генералите Бойко Борисов и Драгомир Димитров с цел дискредитиране на ДПС и Ахмед Доган? Питаме и настояваме за отговор на този въпрос. Защо материали, за които се твърди, че са смешни и несериозни, се предоставят на Бойко Борисов и той решава да ги разгласи от най-високата трибуна? Категорично заявявам, че ничие наранено его не може да вкара ДПС в такъв сценарий. Своеволията на провалени персонажи се превръщат в основни теми в държавата. Това води до ерозия на държавността и няма защо да се учудваме, че протестиращи негодуват срещу демократичното устройство на държавата", посочи председателят на ДПС.

"Не може Борисов и службите да действат на принципа - един човек ни каза. Това наистина е несериозно. Всичко това е част от един сценарий за героизиране на бившия министър-председател", каза още Лютви Местан.

"Въпросът за насоченото оръжие на Октай Енимехмедов срещу бившия лидер на ДПС Ахмед Доган не може да бъде изместен от друг", каза лидерът на ДПС по повод досъдебното производство на Прокуратурата срещу неизвестен извършител за побоя над Октай Енимехмедов. "За Енимехмедов, първо трябва да ми кажат - кои са тъмните сили, които вдигнаха ръката му срещу слепоочието на д-р Доган? Този въпрос не може да бъде изместен от друг, защото другият е, малко или много, в сферата на интерпретациите. Няма съмнение, че имаше насочено оръжие, което щракна три пъти, но по случайно стечение на обстоятелствата - не произведе изстрел", заяви Лютви Местан.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пр
    Присъединете
    0 0
    12:55, 11 авг 2020
    Присъединете се към култа към илюминатите днес и станете милионер, незабавна сума от 5 000 000,00 милиона щатски долара с безплатен дом навсякъде, където решите да живеете по света, а също така ще получите власт, влияние, богатство, добра позиция за славата, включена с 5000 долара месечно заплата, ако се интересувате, свържете се с нас с пълните си данни чрез (illuminate0302@gmail.com) или: Whatsapp: (+12563872052) !!!
Последни новини