Цацаров: Доган не е готвил атентат срещу Борисов

В Софийска градска прокуратура е образувана проверка по сигнал, подаден от Лютви Местан до президента Росен Плевнелиев във връзка с изнасянето на квалифицирана информация от трибуната на парламента от Бойко Борисов. Това обяви на брифинг главният прокурор Сотир Цацаров.

Проверката е извършена и е предадена на ДАНС, обяви той.

На 8 юни 2005 г. в Националната разузнавателна служба постъпва информация от чуждестранна разузнавателна служба за случая. Тя е принтирана на лист хартия, на него пише "строго секретно". На листа няма белег, който да показва от коя чужда разузнавателна служба е подаден. "Планираният атентат е в договореност с Ахмед Доган, когото възнамеряват да поставят на мястото на Бойко Борисов", гласи докладната. Доган като главен секретар на МВР аз трудно мога да си представя, каза обвинител номер 1.

Националната разузнавателна служба е преценила, че това е информация с "изключително ниска степен на достоверност". Затова никой не е предприел през цялото време каквито и да е мерки.

През февруари тази година ген. Драгомир Димитров запознава Бойко Борисов с документа. На 21 февруари премиерът тогава го съобщава в парламента.

Няма каквито и да е данни Ахмед Доган да е участвал в планирането на подобни действия срещу тогавашния министър-председател, е официалната позиция.

Източник: novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини