Дамите в Ардино празнуват с кмета,той ги дарява с рози

По случай Международния ден на жената – 8 март, кметът на община Ардино Ресми Мурад и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям поканиха на празничен коктейл в ресторант „Перла” над 200 ардинските жени, представителки от всички сектори на обществения живот.

Градоначалникът поздрави дамите за техния празник. Пожела им  да бъдат щастливи, нежни и красиви, възторжени и вдъхновени. „Нека винаги да има радост и усмивки по лицата ви, сърцата ви да са пълни с много любов и младост, обичайте и бъдете обичани и желани”, каза Ресми Мурад в приветствието си към гостенките. Той подари на всяка от присъстващите по една роза и ги почерпи с червено и бяло вино.

От името на всички дами Мехрибан Ардалиева благодари на Ресми Мурад за това, че е техен кмет и, че е част от техния живот. „Ние жените от Ардино сме благословени от съдбата, че имаме за кмет именно вас. Топлото внимание с което удостоявате женското съсловие, съпричастността с която споделяте проблемите и тревогите ни, готовността ви за позитивен и продуктивен диалог е истинско щастие за нас, каза Мехрибан Ардалиева.

Преподавателката по български език и литература в Професионална гимназия „Хр.Смирненски” Емилия Газенова отбеляза, че е станала традиция в Международния ден на жената кметът на общината да обръща особено внимание към тях. „Всички присъстващи тук ценим този негов жест. Това е не само акт на един мъж, но и акт на добър общественик, който знае, че мястото на жената в съвременния свят все повече се утвърждава”, каза още Газенова.

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини