Бебета пак се раждат в ардинската болница

Първите две бебета проплакаха на 6 март в акушеро-гинекологичното отделение в Многопрофилната болница за актично лечение в Ардино след четири месечното временно спиране на дейността му. Майките и новородените са в отлично състояние.

Билге е родена в 21.56 часа. Тежи два килограма и деветстотин грама, висока е 48 сантиметра. Тя е първата рожба на 21-годишната Назлъ Бахри от Правдолюб, която е шивачка в Ардино. Щастливият баща Билгин Юзеиров е безработен. Бебето Билге се е родило с цезарово сечение.

Второто бебе в ардинската болница Синан се появява на бял свят в 23.40 часа. Момченцето се родило по естествен път, с тегло 4.40 кг и дължина 52 см. Това е второ раждане за 32-годишната майка  Семиха също от Правдолюб. Малкият Синан си има кака – Сибел на 9 години. Таткото работи в строителна фирма.

Началникът на акушеро-гинекологичното отделение  д-р Мария Терзиева заяви, че при раждането на Билге в екипа при цезарово сечение са били още д-р Недим Исмаилов от Кърджали, който отскоро е започнал да съвместява дежурства в ардинското отделение и анестезиологът д-р Себахатин Хаджисеид. Според нея, д-р Исамилов ще бъде в голяма полза за ардинските майки, като местен специалист и приятел.

„Реших да родя в родния си град, защото тук обръщат голямо внимание на новородените и на майките. Преди 9 години тук се роди и първото ми дете – Сибел”, заяви Семиха Делимехмедова

Щастливите татковци Билгин Юзеиров и Сезгин Делимехмедов изказват сърдечните си благодарности към целия екип на отделението за грижите, които оказват към техните съпрузи и деца. Те отбелязаха, че бременностите на съпрузите им били наблюдавани от женската консултация на отделението, която се намира в първия етаж на болницата.

Управителят на ардинската болница д-р Адам Персенски сподели, че се радва на доверието, което изразяват пациентите към работата на акушеро-гинекологичното отделение. Той благодари на целия екип за грижите, които оказват към майките и новородените.

Гюнер Шукри 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини