Пъстър немски карнавал в ГПЧЕ „Христо Ботев” помогна на Баба Марта да прогони зимата

     Карнавалът, който се провежда преди Великите пости според немските традиции, датира от древни времена, когато се е вярвало, че зимните духове трябва да се изгонят, за да дойде пролетта. По време на Fasching, известен също така като die Tollen Tage ( „ лудите дни“), традициите са различни, но две неща си остават едни и същи – шумът и маските. През тези дни бизнесът замира и дори сериозните германци се преобличат с маскарадни костюми.

     За поредна година осмокласниците от немските паралелки на ГПЧЕ „Христо Ботев“ отпразнуваха популярния в Западна и Южна Германия карнавал – “Fasching”, който донесе много празнично настроение и положителни емоции.

     Преподавателите по немски език, както и доброволците чужденци Софи и Майкъл, се постараха да пресъздадат празнична и автентична атмосфера. Следобедните часове преминаха в много смях и забавни игри. С огромен ентусиазъм учениците се включиха в скачането с чувал,  яденето на торта без ръце и на шоколад с прибори.  В лудешки танци се впуснаха вещици, пирати, индианци, клоуни и най-различни приказни немски герои. А в паузите между игрите Майкъл  и Софи показаха на българските деца, как се танцува танца “Cha-cha slide” .

     Кулминацията на празника бе изборът на най-оригинален костюм, който затрудни журито, тъй като всички ученици се бяха постарали да се маскират по уникален начин.

            Фашингът разшири познанията на учениците за немските културни традиции и доказа, че немският език се учи и със забавления.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини