3 млн. лв свързват Поляново със селата от Гърция

„Осъществяваме една релейна мечта със започването на ремонта на отсечката между главния път към Харманли и селата Поляново и Константиново.“ С тези думи кметът на община Харманли Михаил Лисков откри реконструкцията на трасето.

Той подчерта, че освен да направиш един път, по-голямата отговорност е да съумееш да го поддържаш. След пожеланието „На добър път! “ към строителите от „АБ“ АД, градоначалникът изпълни традиционния ритуал и след плискането на вода от менче пред тежките машини, разби с все сила в кофата на един от багерите бутилка шампанско.

След първата копка, работата по трасето трябва да завърши до 3 месеца. Пътният участък, определен за рехабилитация, е около 5 км. Територията на село Поляновопресичат  1,3 км от цялото трасе.

Ремонтът ще струва близо  3,3 млн.лв. Финансирането е по проект “Общинските пътища-част от националната и трансгранична мрежа“. Парите са защитени по "Европейско териториално сътрудничество“ по ОП "Гърция-България 2007-2013“. Разработката е на община Харманли съвместно с организацията на местните власти в Северна Гърция.

След ремонта на трасето от общината се надяват да бъде подобрен достъпа до трансграничните области.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини