Хасково убиец на Гиганти – 2:1 и първо място в групата

Даниел Добриков непрекъснато тормозеше вратаря на "гигантите"

ФК „Хасково 2009” се прояви като убиец на гиганти след като тресна отбора на „Гигант” от гр. Съединение с 2:1 в първия мач от пролетния полусезон в ЮИ В група. Победата макар и изстрадана, качи „Хасково” на върха в първенството след изненадващата домакинска загуба на „Ботев” Гълъбово от средняка „Тунджа” Ямбол. В Следващият кръг нашите гостуват именно в Ямбол и се очертава повече от тежък мач. До тогава обаче ще се порадват на първото си място, което ако го запазят до края на първенството им дава директна виза за Б група.

Мачът обаче не бе никак лек. Както се полага на червен отбор, „Хасково” започна настървено срещу сините фланелки от Съединение. На няколко пъти хасковлиите бяха близко до гола, но пропускаха. В 31-та минута обаче новият футболист в тима Станимир Баев разпечата вратата на „Гигант” след двойно подаване. Баев дойде през зимата от Харманли, където бе голмайстор на местния тим. С играта си той се доказа като трансферен удар. Именно Баев вкара втория гол в 86-тата минута за 2:0 и успокои съотборниците си. В 88-та минута Юсеинов върна един гол, но за повече гостите нямаха сили и време.

Всъщност, мачът можеше да завърши и по друг начин след като Крумов от домакините получи втори жълт картон и остави „Хасково” с 10 души в 72-та минута. Нашите се дръпнаха в защита, гостите ни натиснаха и когато изнервената публика очакваше най-лошото, Баев вкара гола на спокойствието при една контраатака. За „Хасково” не игра новопривлеченият Георги Какалов, а в атака осезаемо се чувстваше отсъствието на Юлий Шекеров, който страда от проблеми с адукторите.

Трудна или не, победата качи Хасково на върха с 39 точки, с две повече от „Ботев” от Гълъбово. На трето място излезе „Мастер” Бургас, които биха с 1:0 като гост Свиленград. „Майсторите” са с 35 точки. 4-ти изненадващо е тимът на „Асеновец” от Асеновград, които биха с 2:0 „Розова Долина” Казанлък. Със същия резултат Спартак ПД екзекутира считаният за един от фаворитите за Б група Верея Стара Загора.

След като „Хасково” им отмъкна голмайстора Баев, „Хеброс” очаквано бяха беззъби в атака и паднаха с 0:1 в Харманли от „Димитровград”. Харманлийци са 16-ти /от 18 отбора/, „Димитровград” се изкачи на 6-то място. Едно място зад тях остана отбора на „Свиленград”.

Г.Христов

Баев вкарва първия гол
Гигант паднаха на колене

През второто полувреме гостите натиснаха

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини