2 в 1: С наредба и програма борят бездомните кучета в Димитровград

Нова наредба ще се справя с бездомните кучета и ще се грижи да домашните любимци

Наредба за отглеждане на кучета и овладяване на популацията от безстопанствени четериноги прие единодушно днес Общинския съвет в Димитровград. Нормативният акт бе подложен на обществено обсъждане в средата на месец февруари.

В амбициозната наредбата са заложени редица мерки срещу безразборното размножаване на кучетата, както и затягане контрола над стопаните на домашни любимци в града и Общината.

Предвидено е и да се подобри чистотата на градската среда, като се поставят кошчета за кучешките изпръжнения на различни места.

В същото време ще бъдат провеждани и различни информационни и образователни мероприятия, с които да се повиши киноложката култура, е записано в документа.

Освен наредбата, общинарите приеха на сесия днес и програма овладяване на бездомните кучета, която обхваща периода от 2013 до 2015 година.

Паралелно с това, към активите на Общинското предприятие "Благоустрояване" бе прехвърлен и новия приют за кучета, който се намира на изхода за Хасково.

Както вече писахме, в него засега има 4 клетки, а за кастрирането и обезпаразитяването на животните се очаква да се грижи фондация от Австрия, с която в момента текат преговори.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини