Байерн победи, но не убеди срещу анемичния Дортмунд

В мач от четвъртфиналите за Купата на Германия отборът на "Байерн Мюнхен" спечели с икономичното 1:0 срещу действащия шампион на страната "Борусия Дортмунд", като остана мистерия как така баварците не записаха далеч по-убедителен успех.

Мачът започна с две положения за „Байерн” – първо в 7-та минута Ариен Робен проби отляво и стреля по диагонала, но Роман Вайденфелер спаси, а пет минутки по-късно вратарят на „Дортмунд” предотврати автогол на Фелипе Сантана и Тони Кроос от два метра не можа да засече топката във вратата.

Като цяло мачът вървеше в по-бавно темпо, но определено „Байерн” засилваше натиска си. В последните шест мача между двата отбора баварците загубиха пет пъти, при това поред и сега със сигурност освен залогът за трофея, „Байерн” поставяше на терена и честта си.

В 36-тата минута домакините спокойно можеха да открият резултата, когато Хави Мартинес беше изведен сам срещу Вайденфелер, но вратарят отново спаси, при това с две намеси – първо омекоти топката, а после я настигна точно пред голлинията и я прибра в прегръдката си. А три минути по-късно Робен се измъкна от Суботич, но Вайденфелер му скъси ъгъла и холандецът стреля високо над гредата с по-слабия си десен крак.

Логичото и неизбежното се случи в 43-тата минута, когато Ариен Робен се възползва от това, че беше оставен сам на дъгата на наказателното поле и с фалцов удар с левия крак високо в десния ъгъл преодоля Вайденфелер – 1:0.

Втората част започна с по-добра игра от страна на „Дортмунд” и един-два удара към вратата на Мануел Нойер, но без истински чисто положение.

В 59-тата минута Вайденфелер спаси удар от упор на Тони Кроос по невероятен начин, а след това беше дадена засада на Марио Манджукич. Минута по-късно отново Кроос тества с хубава тупалка Вайнденфелер и отново вратарят на гостите спаси.

Пропуските на „Байерн” обаче се трупаха и феновете на баварците едва ли бяха много спокойни, защото при толкова безобразия в защита от "Дортмунд", отчасти очаквани заради липсата на Хумелс, "Байерн" не си беше подсигурил мача. Поредното изпуснато положение беше записано на сметката на Данте, който на два пъти стреля с глава от близка дистанция след корнер, но и в двата случая ударите му бяха избити на голлинията - първо от Гьотце, а после от Вайденфелер.

В последната минута на мача Шибер за малко не наказа многото пропуски на баварците, но не можа да натисне топката и с глава я прати високо над гредата на Нойер. Това се оказа и последната ситуация в мача, а "Байерн" заслужено продължава на полуфинал в турнира.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини