Регионална здравна инспекция информира за сътрудничество с Гърция

На 27 февруари 2013 г. от 16.30 часа в РЗИ - Кърджали ще се проведе информационен ден за финализиране на дейностите по европейския проект Трансграничен изследователски център „Околна среда и здраве” (RCEH), реализиран в РЗИ - Кърджали по ОП Териториално сътрудничество Р Гърция – Р България 2007-2013.

Партньори на инспекцията по проекта са Сдружение „Обществена коалиция за здраве - Кърджали” и Лабораторията по обществено здраве за регион Източна Македония и Тракия - гр.Александруполис, Р Гърция.

Ще присъстват представители на Министерството на здравеопазването и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, областна администрация, кметовете на общини в област Кърджали, общински съветници, директорите на Регионални здравни инспекции в страната, директори на лечебни заведения, гости от Република Гърция.

Проектът е високо оценен като най-добра европейска практика и ще реализира дейности по изследване на околната среда и оценка на здравния риск в трансграничния регион с цел подобряване на общественото здраве.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини