С щур купон авджиите в Ардино изпратиха сезона

С пищен купон в петък ловците от Ловно-рибарското сдружение „Бели Брези” в Ардино изпратиха сезон 2012/2013 година и доказаха, че са добри не само на ловните полета, но и на дансинга и пълните маси. Местният ресторант „Перла” едва успя да побере всички авджии от шестте дружинки на сдружението.

През ловния сезон ардинските авджии за 32 излета отстреляха 74  диви прасета и глигани. За втора поредна година ловците от Ардино -2 с председател Гюнай Мустантиков бяха определени за най-добра дружина, която извършва ловно-стопански мероприятия. Първенци в отстрела на диви прасета и глигани през този сезон са ловците от Ленище  и Млечино с председатели Шефкет Шерифов и Акиф Местан. Борис Димитров от дружина Ардино-2 бе обявен за най-добър природозащитник.

Най-голям късмет е извадил Христо Димитров от дружина Ленище, поваляйки 270 килограмов глиган. За съжаление през сезона липсват трофейните екземпляри, които съпътстваха успеха на доста ловци от сдружението през последните години.

„Отмина една година, която беше сполучлива за някои дружинки, а за други не. Най-важното за нас обаче е, че го закрихме без да имаме каквото и да е инциденти. Ние се радваме, че закриваме успешно този ловен сезон”, заяви Шахин Байрямов.

Празника уважиха кметът на община Ардино Ресми Мурад, заместниците му Неджми Ходжов и Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрамов, главният инженер на Държавното горско стопанство в Ардино Ертан Еминов.

Ресми Мурад пожела на авджиите наслука и успехи и през новия сезон. „При вас винаги е хубаво, весело и винаги човек се зарежда с допълнителна енергия, която му помага после и в работата”, заяви той и подчерта, че в тяхно лице имат един дългосрочен партньор.

За доброто настроение на ардинските авджии се погрижи оркестър „Елит” от Кърджали със солист Орхан Тахир.

Много награди имаше по време на разиграната томбола, най-големите по традиция бяха печалби от месо от елен лопатар, диво прасе и муфлон, както и замразен заек. Проведе се и наддаване за муфлон-приплод.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини