Д-р Тодор Черкезов е новият /стар/ председател на БЧК-Кърджали

Новият стар председател на Областния съвет на БЧК- Кърджали  е д-р Тодор Черкезов. Той бе преизбран на този пост на проведеното вчера отчетно-изборно събрание на областната структура.  

Съставът на новия Областен съвет на БЧК е от 11 души. За заместник на д-р Черкезов за следващия програмен период бе избран инж.Кузман Димов. Заместник председателят на УС на БЧК проф. Здравко Маринов, който бе гост на форума, изрази признателност към младите червенокръстци за тяхната отзивчивост и дълбока съпричастност към доброволчеството.

В отчетния си доклад д-р Черкезов предупреди, че за съжаление ни чакат още по-тежки години и допълни, че сега ролята на БЧК се налага да бъде още по-отговорна. От доклада стана ясно, че 29 842 бенефициенти са били подпомогнати с хранителни продукти от интервенционални запаси на Европейския съюз. Раздадените помощи са на стойност 2 653 228 лева.

Стана ясно, че членовете на хуманитарната организация в областта наброяват 2 485 души, дружествата са 50, а броят на доброволците 157. 

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини