Борисов си тръгва, за да се върне с ромските гласове

Българският политически месия Бойко Борисов си тръгва с фанфарите на своите фенове и с мерака да се зъвърне след няколко месеца на бял кон на „Дондуков”2. Той е твърдо убеден, че това ще стане, защото друг месия на политическия небосклон на България няма. Въртят се все стари и износени муцуни. Бившият еврокомисар Кунева,която се опитва да яхне “гражданите” пък се държи по-скоро като щипана мома и трудно би повела масите.

Времето до изборите е кратко, за да могат режисьорите на политическите спектакли у нас да изкарат нов месия. Руско-американския сблъсък на интереси в енергетиката отнесе правителството на Борисов, но не го извади от политиката.

Борисов иска на всяка цена да остане във властта. Защото ако си отиде, това ще бъде завинаги. Съдбата му прилича все повече на тази на големия български държавник Стефан Стамболов. Стамболов отхвърля попечителството на Русия след Освобождението от османско иго. Но заплаща с главата си,убит от русофили.

И Борисов се страхува от атентат, макар,че не сочи истинската посока, от където го очаква. Той иска да повярваме, че само той и единствено той може да спаси душите ни, да възкреси държавата ни, да ни отърве от душманите ни,както се полага на месия.

На този етап му вярват само шепа държавни служители и щастливи прасета. Но това е достатъчно. Отвращението на българите от политическата система и политическата класа е толкова голямо, че трудно ще бъдат изкарани да гласуват. Точно това е целта. С купените цигански гласове може да бъде избран за премиер, този който ще слуша или Големия брат от Запад или Големия брат от Изток.Балансирането между тях е “мисия невъзможна”.Поне за Бойко Борисов.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини