Станишев: ГЕРБ е най-лъжливото правитество през целия преход

Трябва да се знае, че независимо, че е в оставка това правителство отговаря за гражданския мир, а при подобно поведение и при непрестанните провокация от страна на ГЕРБ, той е под въпрос. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев от парламентарната трибуна при дебатите за оставката на кабинета "Борисов".

Държавата се намира в политическа криза, на ръба на финансов срив, икономиката е на колене, а гражданите мизерстват. 3,5 години управлява едно правителство, което е толкова самовлюбено, че не вижда, че хората са на улицата, защото мизерстват. Няма друг изход освен избори, каза още той.

Днес си отива едно правителство, което отдавна трябваше да не е на власт. Преди 3,5 години се ползвахте с доверие, с което можехте да направите всичко. Преди два дни Борисов каза, че държавата му е по -скъпа от партията и няма да подава оставка, а вчера се измъкна като мокра връв с тази оставка. Отива си най-лъжливото правителство на целия Преход. Вчера бяха имитирани 800 000 млн. лв дълг. Няма информация колко са дълговете на болниците, строят се магистрали на версия, хората протестира за заплати. Отива си правителство на политическия монопола, каза още лидерът на БСП.

Говорите с имена от криминалния свят, ами забравихте ли за Мишо Бирата? Защо няма разследване по този случай, попита Станишев.

Сегашното правителство си отива, защото хладилникът победи телевизора. ГЕРБ спускаше своята политика именно през телевизора, допълни още той.

Според него сега на ред е президентът и той трябва да направи своя ход. Сигурен съм, че това правителство ще се опита да управлява задкулисно. Цветанов не трябва да се допуска и близо до МВР, защото той унижи това министерство, каза червеният лидер.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини