ДПС: Каратиста контролира ЧЕЗ от името на Бойко Борисов

Йордан Цонев от ДПС предложи правителството да подаде оставка, президентът да състави кабинет и да започне консултации за предсрочни избори. Това е единственият начин за промяна на политическата система. Настоящото Народно събрание изчерпа кредита си на доверие и не може да състави нов кабинет.
Изходът от кризата е само избори. Това заяви пред БТВ депутатът от БСП Антон Кутев. Не съм убеден, че протестиращите в момента нямат единно мнение. Изборите са единственият демократичен начин за решаване на въпросите, каза Кутев. Според Волен Сидеров още през 1990 г. на Кръглата маса опозиция и управляващи договаряха промените. Народното събрание тогава приемаше това, което решаваха на Кръглата маса. Сега е въпрос на нов тип на Кръгла маса.
Ако МС подаде оставка и всички откажат мандат, президентът ще състави служебен кабинет. Нека инициативните комитети предложат свои представители за министерските постове, каза Волен Сидеров.
Емил Василев от РЗС обаче остро протестира срещу тази идея. „Никой не се интересува от това. Моето поколение е прецакано, аз продавах банани на Римската стена, роден съм в село Вързулица община Полски Тръмбеш и сега като влязох в парламента видях същите хора“, каза Василев. Той дори заплаши Антон Кутев да го полее с вода, след реплика на социалиста, че РЗС също е част от управляващата партия. „Изпил съм достатъчно вода“, успокои колегата си Кутев.
Според Димитър Главчев от ГЕРБ държавата е реагирала незабавно, след като протестите срещу високите сметки за тока. Опозицията не иска да се стигне до решаване на проблема, за да възстановят синьо-червената мъгла. Ако се тръгне към съставяне на експертно или служебно правителство това ще блокират проверките. Главчев нападна Кутев, че е бил част от Надзорния съвет на ЧЕЗ, което е в разрез с правилника на парламента. За това съм готов да се видим в съда, каза Кутев, но призна, че една година в действителност е бил от ръководството на електроразпределителното дружество. Това предизвика бурен скандал между Йордан Цонев, Кутев и Главчев. Корупцията обрасла в ЕРП-тата и Каратиста, вкаран от Бойко Борисов в управлението на ЧЕЗ доведе до това положение, не ме дразнете Главчев, избухна Цонев. Под прякора Каратиста се крие Димитър Николов Стефанов, който представлява държавата в ЧЕЗ България. Според в. Галерия той е бил шофьор на Румен Николов Пашата и е свързван в миналото с бригада от яки момчета, която се занимава с рекет в кв. „Надежда“.
Ако кабинетът подаде оставка веднага и се състави експертно правителство може спокойно да се отиде към избори, заяви Веселин Методиев от ДСБ. Така ще се овладее ситуацията с монополите, които прекалиха, заяви човекът на Костов.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини