Цветанов и Месут Йелмаз зарязват лози

Месут Йелмаз има специално отношение към българските изселници и е имал преки контакти с тях в Бурса и Измир. Това заяви в харманлийското село Коларово заместник – председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Той участва в ритуал по зарязване на лозите, придружен от бившия премиер на Турция Месут Йелмаз и представители на дипломатическия корпус у нас. Церемонията е традиционна и се организира от Хасковската търговско-промишлена палата. Работното посещение и срещата с бизнеса показа, че България е променена и има политика на толерантност към всички хора, без оглед на техния етнически произход. "Знаем, че икономически Турция е по-добре от България и имаме взаимен интерес ние да изнасяме стоки, и да подобряваме икономическите си отношения. По отношение на българските изселници в Турция, ГЕРБ е първата партия, която ги покани на среща в Народното събрание, по инициатива на народния представител Цвета Караянчева", припомни Цветанов.
На въпрос не се ли притеснява, че ГЕРБ се опитва да вземе от електората на ДПС, Цветанов каза, че не трябва да говорим, че някой отлъчва електората. "Хората са интелигентни и практични, и преценяват на кого ще дадат гласа си", категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ. Той благодари на Йелмаз, че е отделил от времето си, за да присъства на този традиционен ритуал за берекет е благоденствие. "Неговото присъствие означава много за отношението към България", подчерта вицепремиерът. 
От своя страна Месут Йелмаз заяви, че приветства всяка инициатива на български партии, които биха могли да промотират в Турция нашите добри междусъседски отношения, и в тази връзка се радва на добрите си отношения с ГЕРБ. Като резултат от срещата си с вицепремиера, той очаква по добри отношения между двете държави. На въпрос дали ще се кандидатира за президент, Йелмаз отговори, че вече е приключил с политическата си кариера и няма намерение да участва в изборите. 

Източник: vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини