Кметът инж. Хасан Азис участва в среща за Бюджет 2013

С вино и свещ за романтична вечер посрещнаха социалистите в Кърджали кметът инж.Хасан Азис.”Избрахме 14 февруари, защото в него се преплитат два хубави празника-на виното и любовта.„Г-н кмете, ние мислим за децата, а вие направете така, че тяхното бъдеще да е свързано с родния им град”, пошегува се лидерът на БСП Милко Багдасаров и благодари на градоначалника, че се е отзовал на поканата.
На състоялата се среща в Червения клуб днес присъстваха съветници от групата на БСП в местния парламент, а инж.Азис бе придружаван от главния финансист на общината Валентин Иванов и инж. Катя Митовска–началник отдел „Инвеститорски контрол и строителство”. 
Социалистите запознаха кмета и екипа му с предложенията, направени от кърджалийци по време на кварталните събрания. „Основните им искания са свързани най-вече с асфалтиране на улици, по- добро улично осветление, водоснабдяване и канализация в някои райони. Знаем, че средствата са ограничени, но настояваме някои от исканията да влязат в капиталовия списък”, заяви М. Багдасаров. Колегата му Милан Миланов подчерта, че подобни работни срещи са мястото, където реално могат да се обсъдят проблемите на хората, защото често от трибуната на ОбС се правят повече политически изказвания. Георги Кючуков настоя общината да съдейства за откриване на Клуб на културните дейци в Кърджали, а Назми Мюмюн представи искането на много млади кърджалийци за обновяване сградата на Младежкия дом. Проблемът за търсене на варианти с цел облекчаване трафика по бул. Беломорски заради предстоящото отваряне на Маказа бе поставен от Стефан Ангелов по настояване на жителите на кв. Байкал. Нуждата от разширяване на местата за спорт и отдих в кварталите Възрожденци и Ст.кладенец коментира Атанас Апостолов. Той попита какви са възможностите за завършване ремонта на закрития плувен басейн и откриване на кино в града.
„Оценявам деня, в който правим тази среща и подкрепям всички конструктивни предложения”, каза кметът и обеща част от тях да влязат в общинската програма. Инж. Азис посочи, че ще бъде успех, ако новият бюджет запази параметрите на миналогодишния като размер, функции и инвестиции, защото стагнацията в страната продължава, въпреки заявеното от правителството, че 2013 ще бъде по –добра за икономиката.
Г-н Азис се ангажира още следващата седмица на среща с новия директор на театъра да постави въпроса за определяне база на културните дейци в Кърджали. Градоначалникът предложи в скоро време да бъде инициирана и широка тематична дискусия, свързани с младежката политика.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини