Заловиха още един от грабителите на трезора в Кърджали

Още един човек от групата на известния пернишк касоразбивач  Валентин Кирилов – Пуйката бе задържан в Перник заради обира на трезора в Кърджали, съобщи пернишкият информационен сайт “Мироглед”. 

Зад решетките е Явор Славянов – Циката. За същото деяние преди дни бе арестуван и Росен Драгомиров – Синбад, който в момента е с постоянна мярка за неотклонение.
Спецакцията за залавяне на Циката е проведена от служители на  ОД на МВР – Перник и Главна Дирекция  “Национална Полиция”’.  Явор е задържан тази сутрин.
Циката има 6 регистрации в полицията – за принуда, за кражби, противозаконно отнемане на автомобил и унищожаване и повреждана на чужда собственост. Престъпленията са извършвани на територията на три общини – Перник, Разград и Созопол.
Циката бил кротък на характер. От години работел за Пуйката и Николай Христов – Хайо, който вече не е сред живите. Той отговарял за кражбите на автомобили, патрулирал, когато се извършвали удари от групата, намирал гаражи, където да се съхраняват крадените коли.
Тарторът на бандата все още се издирва. Пуйката е заподозрян в редица обири, сред тях осве трезора в Кърджали са заплатите на миньорите от ЦОФ, кражбата от „АСФ Холдинг” и поредиците неуспешни опити за „отвличане” на банкомати в Перник и София.
Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Източник: http://www.pik.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини