Кърджалиец донесе бриз от морето със самостоятелна изложба във Военния клуб

Костадин Петков-Коцето

Кърджалиец,черпещ вдъхновение от Божията църква откри самостоятелна изложба в родния си град снощи.Десетки ценители се събраха да почетат творчеството на Константин Петков -Коцето, който наред с морски пейзажи показа и църковните храмове на Варна. Творецът е роден през 1951 г. в Кърджали. Учи художествена гимназия и академия в столицата. Завършва специалност графика. В творчеството си обаче залага на живопистта. Получава грамота и признание от Държавната дума на Русия. Живее близо десет години във Варна. Преди година се завръща в Кърджали.

Изложбата бе открита от директора на Военния клруб Ани Иванова. Тя запозна присъстващите с кратки биографични данни за твореца. Уредникът от Художествената галерия Емил Пенчев представи творчеството на нашия съгражданин. Това е втората изложба на Коцето в Кърджали. Той набляга на пейзажи от Варна. В изявите си в морската столица пък е представял картини от Родопите.

Във Военния клуб Коцето показва 42 платна с акценти върху архитектурата на Варна и морето. Емил Пенчев подчерта,че морето е една от стихиите, привличала винаги хората на изкуството. Коцето го представя в различни техники-от традиционна до експресивна.

Благодаря на Бога за таланта,за учителите и за приятелите, каза в кратко свое приветствие художникът.

Веднага след откриването на изложбата бяха откупени картини. Тя ще остане един месец във Военния клуб и ценители ще могат да си закупят творби на нашия съгрлажданин.

Георги Кулов

Откриването
Поздравления
Творба
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини