3 °C

ФИ.КОМ 6

Кърджалийци протестираха мълчаливо пред паметника на Левски, властта също мълчеше

Кърджалийци изляха гнева си пред паметника на Апостола

Стотина кърджалийци излязоха на протест пред паметника на Васил Левски заради произвола на електроснабдителното дружество ЕVN. Демонстрацията бе организирана чрез социалната мрежа Фейсбук. Предварително участие бяха потвърдили 86 души, над 800 бях поканени.На протеста обаче млади хора почти липсваха. Повечето бяха беловласи кърджалийци.Имаше и инвалиди.

Възрастните хора са най потърпевши от високите сметки за ток. Сметките за декември са три пъти по-високи от тези за същия месец на предходната година. Пенсионери със 150 лева пенсия трябва да дадат 120 лева за ток. С какво ще се хранят. Това заяви за медиите Димитър Илчев от гражданско сдружение „Днес”. Той припомни, че преди две години от сдружението вдигнаха кърджалийци на протест срещу монополите и демонстрацията се състоя пред сградата на EVN в Кърджали. От организацията събрали 750 000 подписа в подкрепа на искания срещу монополите и за промяна на закона за енергетиката. Те били връчени на председателя на парламента Цецка Цачева, която се ангажирала с проблема,но нищо не сторила. Димитър Илчев каза, че са подготвили декларация по проблема с високите сметки за ток. Искат държавата да защити гражданите си, за да не се стигне до ситуацията като в Албания-да се гони енергоразпределителното дружество ЧЕЗ от страната. Илчев каза, че държавата контролира сметките на всички търговци в страната, само не и на електроразпределителните дружества.

  Според пенсионерът и бивш енергетик Георги Кьосев се забелязва рязка промянана дела  на дневната енергия за сметка на нощната в сметките за ток. Това показва, че часовниците на електромерите са пренастроени, за да отчитат в полза на дружествата. До часовниците нямаме достъп и не можем да направим проверка,каза Кьосев.

   Група младежи внесоха живец в протеста. Те дойдоха с написани на листи хартия послания и застанаха пред паметника на Васил Левски. Искаме да изразим нашата гражданска позиция, споделиха младежите.

Георги Кулов

Протестиращи
Охраняващи
Недоволна
Безпомощност
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Погрижете се за здравето си и добрата си физическа форма. Дори да нямате сериозни проблеми е необходимо да бъдете по-отговорни към себе си. Подбирайте храната си и се движете повече. Съберете силите си за начинание, изискващо много енергия. В личните си взаимоотношения е добре да бъдете по-открити.
25 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С прагматичното си мислене ще се предпазите от разочарования. Следвайте набелязаната си програма и ще избегнете затрудненията, както и се окажете на подходящото място. Срещите ви ще минават гладко и в конструктивен план ще подреждате детайлите по предстоящ проект. Много хора имат се нуждаят от вас, бъдете благосклонни към желанията им.
25 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови придобивки ще направят деня ви особено щастлив. Проявената ви находчивост и съпричастност към проблемите на други хора ще бъде възнаградена. Пред вас се откриват нови хоризонти, не ги затваряйте с прибързани реакции и гняв от чужди ходове. Погрижете се и за здравето си, не експериментирайте с него.
25 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Динамичен ден и промяна на плановете ви. Нововъведение на работното място ще ви съсредоточи към служебните задачи. Ако ви владеят романтични мисли ще трябва да ги отложите до почивните дни. Тогава ще може да си позволите разпускане и повече волности. Няма как, ще трябва да потърпите.
25 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще бъдете ангажирани в много посоки. Независимо с какво се захващате бъдете търпеливи към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения със своите изяви.
25 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Делата ви ще се развиват и без да изпадате в крайности. Достатъчно е да сте трезво мислещи и добри. Ако пък решите да бъдете наблюдатели няма да сгрешите. Каквото има да се случи, ще стане. Прекалено изнервени сте, намерете време за почивка. Нужно ви е да преосмислите някои свои възгледи и решения.
25 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се справите със задача, работата по която изисква допълнителна информация. В състояние сте да се мобилизирате и да доведете нещата до добър край, включвайки участието и на други хора. Дайте си почивка вечерта, има какво да ви зарадва, стига да не предпочетете тишината.
25 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се отнесете достатъчно сериозно към чужд проблем, използвайки рутината и опита, които имате. Помагайки, на практика облекчавате собственото си положение. Безработните ще открият нови идеи, част от които ще побързат да приложат на дело. Постепенно отпада зависимостта ви от други хора.
25 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
25 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще дадете предимство на инициативи от различен характер, като няма да пренебрегвате и текущите си дела днес. Влагайки желание и енергия във всичко, с което се занимавате, ще постигате очакванията си. Домашните ремонти могат да се разраснат, но винаги е така - започваш едно, а излизат още.
25 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще наложите ред и дисциплина по отношение на работата си, особено, ако тя включва участието и на други хора. Тези ви действия няма да се приемат с възторг, но и няма да срещнете спънки. Очертават се финансови придобивки, а други, които търсят работа, ще намерят своето място. Прогнозите ви ще се сбъднат и ще повишите авторитета си, което ви задължава.
25 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Професионални интереси ще ви подтикнат да търсите съдействие от представители с ясни позиции и изразено присъствие в съответната сфера. Организирани и делови, ще пристъпите към адекватни и последователни действия. И ще постигнете своето, така, както сте го правили и до сега.
25 ное 2020
Последни новини