Едва 5 на сто е избирателната активност в областта,в Джебел гласуват в частни домове

  Едва 5 на сто е избирателната активност в Кърджалийска област към 13,30 часа. Най-висока е тя в община Черноочене-7,57%, а най-ниска в община Ардино-4,4%. В община Кърджали избирателната активност е едва 4,98%.Т ова съобщи пред журналисти председателят на Районната избирателна комисия в Кърджали Даниела Петрова.

Проверка на Кърджали бг вести по избирателните секции в централната част на Кърджали показа, че по обед в тях са гласували средно по 15 %. Оказва се, че ниската избирателна активност в общината се дължи на селското население, което масово не излиза да гласува. Причината е, че към него не бяха отправени ясни и категорични послания.

   Кърджали бг вести установи също, че в секциите в училище „Йордан Йовков”, членовете на секционните комисии от ДПС масово не са се явили по местата си. Такъв случай имало и в училище „П.Яворов” казаха от Районната избирателна комисия.

В община Джебел в частни домове са  поместени 8 на брой секции. Местоположението на три от тях е определено в последния момент преди вота. Обяснението на общината е ,че липсват общински сгради, годни за гласуване. В кв.”Брягово” в Джебел една от секциите е открита в молитвен дом. Помещението е запуснато и мирише на влага и мухъл. Хората сами носели дърва за да го отоплят. На печката врял карамфил за да отнеме неприятната миризма. Това показва проверка, извършена на място от областния управител Иванка Таушанова.

 Един сигнал и една жалба са постъпили в Районната избирателна комисия. Сигналът е за неявил се председател на секционна избирателна комисия. Жалбата е на жител на Момчилград, недопуснат да гласува по настоящ адрес.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини