„Свидетелите на Йехова” ловят души

Отскоро в подбалканския град Карлово усилена дейност развиват членовете на определяната от теолози като една от най-опасните и най-брутални секти - „Свидетелите на Йехова" (Jehovah`s Witnesses).„Свидетелите" са свили гнездо в модерната новопостроена кооперация на улица „Тодор Каблешков" № 62 в града на Апостола, алармираха наши редовни читатели. Пастори и доброволци щъкат из Карлово и населените места от общината и на принципа „от врата на врата" проповядват учението си и разпространяват религиозна литература. Най-често това е официалният орган на сектата - списанието „Стражева кула". Адресът, на който се води централата на религиозното движение в Карлово, е записан в сайта на йеховистите. Там е посочен и телефонен номер за връзка. Позвънихме на +359 879064104. От другата страна на телефона ни отговори любезен мъж, който говореше много правилен български език с лек италиански или испански акцент. Мъжът се оказа дежурният пастор Даниеле. Той ни обясни, че са няколко проповедници, които се въртят на смени. Настойчиво ни покани на сбирките на „Свидетелите" - в четвъртък и неделя.

„Много части от програмата са под формата на дискусии, в които могат да се включат всички присъстващи. Събранията започват и завършват с песен и молитва. Не е нужно да си част от „Свидетелите на Йехова", за да присъстваш на нашите събрания. Входът е свободен и не се събират пари", поясни пасторът.

Хората от квартала до централата на йеховистите са силно обезпокоени от присъствието на „Свидетелите". Гражданите се страхуват децата им да не хлътнат по зарибявките на пасторите. Говори се, че не случайно сектантите са избрали за свое местообитание скъпа сграда. Клюката реди, че в блока живеят семейства със сериозни финансови възможности. Именно те са основната таргет група на йеховистите. Последователите на „Свидетелите на Йехова", отказват преливането на кръв (смятат това за разновидност на канибализма), не зачитат никакви религиозни или граждански празници. Дори не честват собствените си рождени дни. Отказват да отдават чест пред националния флаг и да служат във въоръжените сили, като признават за законна единствено своята организация.

Източник: http://snews.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини